Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Στα "σκαριά" νέο μουσείο σύγχρονης τέχνης στη Ντόχα του Κατάρ


Ένα νέο μουσείο μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης στη Ντόχα, που θα ονομάζεται Art Mill σχεδιάζει το Κατάρ. Το μουσείο, εκτάσεως περίπου 900 στρεμμάτων (!), έχει ήδη χαρακτηριστεί από τον Τύπο ως «μια από τις μεγαλύτερες και πιο προοδευτικές γκαλερί τέχνης».

Όπως μεταδίδει το Artnet News, στις αρχές του μήνα, το QMA ανακοίνωσε την έναρξη διεθνούς διαγωνισμού σχεδίου για την ανεύρεση του αρχιτέκτονα που θα σχεδιάσει το μουσείο, ο οποίος θα πρέπει να διαθέτει εμπειρία τουλάχιστον επτά ετών.

Όταν ολοκληρωθεί, το Art Mill θα αποτελέσει μέρος της σειράς μουσείων της Ντόχα, στα οποία περιλαμβάνονται το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης και το επερχόμενο Εθνικό Μουσείο του Κατάρ.

Η τοποθεσία που έχει επιλεγεί ήταν αρχικά κόμβος εντός του Λιμένα του Αραβικού Κόλπου και εξυπηρετούσε κυρίως στην εισαγωγή σιτηρών. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται από την Qatar Flour Mills, οι δραστηριότητες τις οποίες θα μεταφερθούν σε άλλο κτήριο.

Η καταληκτική ημερομηνία του διαγωνισμού είναι η 26η Ιουνίου. Η μακρά λίστα των 20 διεθνών αρχιτεκτόνων που θα περάσουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού θα ανακοινωθεί τον Ιούλιο και η βραχεία λίστα των 5 φιναλίστ τον Οκτώβριο. Ο νικητής θα ανακοινωθεί στις αρχές του 2016.

Πηγή: Artnet News
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου