Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Πάρκο γλυπτικής ετοιμάζει η Ελληνική Πρωτοβουλία Μαρμάρου


Με στόχο να ξαναμπεί η Ελλάδα στον στον παγκόσμιο χάρτη της γλυπτικής τέχνης, η Ελληνική Πρωτοβουλία Μαρμάρου (Greek Marble Initiative) σχεδιάζει τη δημιουργία χώρου, τον οποίον θα μπορούν να επισκεφθούν λάτρεις της τέχνης της γλυπτικής για να δουν από κοντά τα έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Σκοπός της δημιουργίας του χώρου, θα είναι να συμβάλλει στην πώληση όλων των παραγόμενων έργων, την προώθηση της τέχνης της μαρμαρογλυπτικής και τη δημιουργία ενός πόλου έλξης για τους γλύπτες παγκοσμίως με αναπτυξιακά και οικονομικά οφέλη για τον τόπο.

Η τοποθεσία όπου θα φιλοξενούνται τα γλυπτά θα επιλεγεί ανάμεσα σε προτεινόμενες εκτάσεις σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Σαντορίνη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αυτή τη στιγμή εκατοντάδες γλυπτά βρίσκονται σε έναν χώρο στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, ενώ τα έργα έχουν δημιουργήσει δεκάδες γλύπτες στους οποίους συγκαταλέγονται ονόματα διεθνούς κύρους της σύγχρονης γλυπτικής σε μάρμαρο, όπως ο Jhon Gogaberishvili, o Edward Fleming, ο Giorgie Cpajak, ο Kamen Tanev, η Albena Mihaylova, η Sherry Tipton, ο Ciprian Hopirtean και ο o Andrej Mitevski.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου