Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Σε συνεργασία με το Centre Pompidou η πρώτη έκθεση της νέας Εθνικής Πινακοθήκης της Σιγκαπούρης


Οι επιμελητές του Centre Pompidou στο Παρίσι θα βοηθήσουν στη διοργάνωση της εναρκτήριας προσωρινής έκθεσης της Εθνικής Πινακοθήκης της Σιγκαπούρης, ενός μεγάλου νέου ιδρύματος που θα ανοίξει τις πύλες του φέτος τον Οκτώβριο.

Στόχος της έκθεσης είναι να δημιουργηθεί ένας διάλογος περισσοτέρων από 100 έργων της συλλογής του Centre Pompidou και περίπου 100 έργων της συλλογής που έχει συγκεντρώσει το ίδρυμα της Σιγκαπούρης, όπου θα συγκρίνονται οι αισθητικές πρακτικές από το 1900 μέχρι τη δεκαετία του 1960, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Όπως αναφέρει το The Art Newspaper, η εναρκτήρια έκθεση θα ανοίξει τον Απρίλιο του 2016, και θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, έργα των Vassily Kandinsky, Marc Chagall και Galo B. Ocampo.

Η νέα Εθνική Πινακοθήκη της Σιγκαπούρης στεγάζεται στα ιστορικά κτήρια του πρώην Δημαρχείου και του πρώην Δικαστηρίου και η συλλογή του περιλαμβάνει πάνω από 10.000 έργα ιστορικής και σύγχρονης τέχνης από την Νοτιοανατολική Ασία και τη Σιγκαπούρη, τα οποία θα εκτίθενται στο νέο μουσείο.


Πηγή: The Art Newspaper
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου