Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Μάχη για τα δικαιώματα «James Bond» θα δώσει η Sony


Τα δικαιώματα της πάνω στις ταινίες James Bond φαίνεται ότι μπορεί να χάσει η Sοny Pictures μετά την προβολή της νέας ταινίας του πράκτορα 007 που πρόκειται να κυκλοφορήσει στις μεγάλες αίθουσες το Νοέμβριο.


Η Sony μαζί με την Metro Goldwyn-Mayer συγχρηματοδοτούν μέχρι σήμερα και διανέμουν τη σειρά ταινιών Bond στους κινηματογράφους στο πλαίσιο μιας συμφωνίας. Ωστόσο, αυτή η συμφωνία λήγει φέτος και σύμφωνα με τον πρόεδρο της Sony θα είναι μια πολύ σκληρή μάχη για την απόκτηση των δικαιωμάτων. «Σίγουρα θα ανταγωνιστούμε για τα δικαιώματα αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, έτσι κάνουν όλοι σε αυτή την επιχείρηση» δήλωσε ο πρόδρος της Sony, Tom Rothman.

Σύμφωνα με το BBC, μια από τις μεγαλύτερες ανταγωνίστριες εταιρίες που ‘λιγουρεύεται’ τα δικαιώματα της Sony είναι η Warner Bros καθώς MGM και Warners έχουν μια στενή σχέση μετά τη συνεργασία τους στη τριλογία «The Hobbit» του Peter Jackson. Ωστόσο, η Sony μπορεί να ισχυριστεί ότι βοήθησε σημαντικά στις εισπράξεις του «Skyfall» το 2012 καθώς η ταινία ξεπέρασε το $1,1 δις στο box office με αποτέλεσμα να γίνει η πιο επιτυχημένη Bond ταινία στην ιστορία του κινηματογράφου.

Η νέα ταινία με τον διασημότερο πράκτορα φέρνει το τίτλο «Spectre» και τα γυρίσματα της πραγματοποιούνται στο Λονδίνο. Η σκηνοθεσία είναι του Sam Mendes –γνωστός και από το «Skyfall»- και πρωταγωνιστεί ο Daniel Craig ως James Bond.

Δρόμοι γύρω από την πλατεία Trafalgar και Whitehall παρέμειναν κλειστοί για ένα βράδυ καθώς πραγματοποιούνταν γυρίσματα με τον Craig και τον Ralph Fiennes μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Επίσης, γυρίστηκαν σκηνές σε ταχύπλοο στον ποταμό Τάμεση ενώ η παραγωγή επισκέφτηκε χώρες όπως το το Μαρόκο, την Αυστρία, την Ιταλία και το Μεξικό.

Η νέα ταινία James Bond «Spectre» θα προβληθεί στους κινηματογράφους στις 6 Νοεμβρίου 2015.

Πηγή: BBC
Επιμέλεια: Φαίη Τσαμούλη-Κορύλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου