Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Ο έφηβος Lucian Freud «στο σφυρί»


Επιστολές μαζί με σκίτσα που δεν είδαν ποτέ τα φώτα της δημοσιότητας του έφηβου και τότε καλλιτέχνη Lucian Freud προς τον ποιητή Stephen Spender θα δημοπρατηθούν από τον οίκο Sotheby’s. Οι επιστολές περιλαμβάνουν σχέδια και αποσπάσματα από σουρεαλιστικό χιούμορ, όπως: «Έχεις συνειδητοποιήσει ότι εάν ξυρίσεις τη μύτη σου καθημερινά θα ‘φυτρώσει’ γενειάδα;»


Τις επιστολές κράτησαν η οικογένεια Spencer για περισσότερα από 70 χρόνια και η εκτίμηση τους αναμένεται μεταξύ £28,000-42,000.

«Αν και η εφηβική ζωή του Freud παραμένει άγνωστη, είναι συγκλονιστικές αυτές οι επιστολές καθώς βλέπουμε με μια ματιά τα έργα ενός πραγματικού καλλιτέχνη» δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του οίκου Sotheby’s, Oliver Barker. «Είναι έργα τέχνης με το δικό τους τρόπο. Σχέδια με καλλιτεχνικό μέσω τη νερομπογιά, τα οποία απεικονίζουν την εποχή και το έργο του».

Οι επιστολές και τα σκίτσα δείχνουν μια πιο χιουμοριστική πλευρά του Freud καθώς αποκαλεί τον φίλο του «Spethan», «Schuster» ή «Step-hanio» ενώ ο ίδιος υπογράφει τις επιστολές ως «Lucelli», «Lucio Fruit» ή «Lucionus Fruitata».
Ο Lucian Freud πέθανε το 2011 και θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους βρετανούς καλλιτέχνες του 20ου αιώνα. 

Οι επιστολές του θα δημοπρατηθούν από τον οίκο Sotheby’s στις 2 Ιουλίου.

Πηγή: BBC, Reuters
Επιμέλεια: Φαίη Τσαμούλη-Κορύλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου