Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

“Nature”: Κοινή Φωτογραφική Έκθεση ΦΕΜ-IZDOF στη Μυτιλίνη

Φωτογραφία του Τέρπου Παπαθεοδώρου

Η Φύση αποτελεί το θέμα της κοινής έκθεσης φωτογραφίας που εγκαινιάζουν στις 13 Ιουνίου, στις 19:00, η Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης (ΦΕΜ) και η Φωτογραφική Ομάδα από την Σμύρνη της Τουρκίας (IZDOF).

Πενήντα φωτογραφίες από τα μέλη της ΦΕΜ και πενήντα φωτογραφίες από τα μέλη της τουρκικής φωτογραφικής ομάδας IZDOF και με κοινό θέμα τη φύση θα αποτελέσουν μια ενιαία κοινή έκθεση εκατό φωτογραφιών που θα παρουσιαστεί πρώτα στη Μυτιλήνη και μετά με τη σειρά της στη Τουρκία.

Στόχος της έκθεσης είναι η προβολή του φυσικού πλούτου του Αιγαίου αλλά και να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο η συνεργασία των δύο φωτογραφικών λεσχών, συμβάλλοντας στην εμπέδωση της επικοινωνίας και της φιλίας των δύο λαών.
Το Αιγαίο, που ενώνει Ελλάδα και Τουρκία, με τη χαρακτηριστική γεωμορφολογική ποικιλία, αποτελεί τον τέλειο καμβά για τους εραστές της φύσης που έλκονται από τη φωτογραφία.

Η φωτογραφία φύσης αφορά σε ένα ευρύ πεδίο φωτογραφίας όπως το τοπίο, η άγρια φύση, η χλωρίδα και πανίδα, την υποβρύχια φωτογραφία την μακροφωτογράφιση κλπ. Η φωτογραφία φύσης πέρα του ειδικού εξοπλισμού χρειάζεται προσήλωση, υπομονή και επιμονή και πέρα από την καταγραφή της άγριας ζωής και την αναζήτηση του φωτογραφικά άρτιου αισθητικού αποτελέσματος αποτελεί και ένα μέσο ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για το περιβάλλον.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 13 έως τις 27 Ιουνίου στη Μυτιλήνη, ενώ στην Σμύρνη θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο.

Διεύθυνση: Κάτω Κάστρο της Μυτιλήνης
Διάρκεια: 13-27 Ιουνίου
Εγκαίνια: 13 Ιουνίου, 19:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου