Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Νέος διευθυντής για την Art Basel στην Αμερική


Ο Noah Horowitz, ο εκτελεστικός διευθυντής του Armory Show, διορίστηκε διευθυντής της Art Basel για την περιοχή της Αμερικής. Ο Horowitz, που θα αναλάβει τα καθήκοντά του τον Αύγουστο, θα επιβλέπει την Art Basel Miami Beach που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 6 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για έναν νέο ρόλο που στόχο έχει να «εμβαθύνει» το δίκτυο διευθυντών μουσείων, επιμελητών μπιενάλε και ιδιωτών συλλεκτών της Art Basel στις ΗΠΑ και τη Λατινική Αμερική, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Art Basel, Marc Spiegler.

Όπως αναφέρει στο The Art Newspaper ο Spiegler, πέρυσι πάνω από 100 γκρουπ μουσείων επισκέφθηκαν την Basel Miami Beach. Ωστόσο, υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός συλλεκτών. «Ζούμε σε μια στιγμή που όλο και περισσότεροι αρχίζουν να συλλέγουν και θέλουμε από τα πρώτα βήματα της συλλεκτικής τους καριέρας με τις αγορές από γκαλερί».

Το Μαιάμι, κατά τον ίδιο, βρίσκεται στο κατάλληλο γεωγραφικό σημείο για τους συλλέκτες αυτούς, καθώς είναι μια περιοχή στην οποία έχουν πρόσβαση συλλέκτες από Ευρώπη και Νέα Υόρκη, βρίσκεται κοντά σε μεγάλες αμερικανικές πόλεις όπως το Σικάγο, το Ντάλας και το Χιούστον και έχει δεσμούς με τη Δυτική Ακτή. «Είναι η de facto πρωτεύουσα της κοινωνικο-οικονομικής ελίτ της Λατινικής Αμερικής», συμπληρώνει.


Πηγή: The Art Newspaper
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου