Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Πέντε… γκάφες που πρέπει να αποφύγουν οι τουρίστες

Μην βγάζετε selfies σε παράλογα μέρη...

Όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό είναι σημαντικό να έχτε κατά νου τα έθιμα και την κουλτούρα της χώρας στη οποία θα πάτε, ιδιαίτερα όταν επισκέπτεστε μουσεία ή ιστορικούς, αρχαιολογικούς ή καλλιτεχνικούς χώρους.

Άλλωστε, είναι πολύ πρόσφατο το παράδειγμα τριών τουριστών από την Κορέα που κινητοποίησαν την Ασφάλεια στο Μιλάνο, όταν ένα drone τους προσέκρουσε στον καθεδρικό του Μιλάνου και παρά λίγο να πέσει πάνω στο χρυσό άγαλμα της Παναγίας στην κορυφή του Duomo.

Το Artnet News συγκέντρωσε μια λίστα με το τι ΔΕΝ θα πρέπει να κάνουν οι τουρίστες στις διακοπές τους:

1.Μην χαράζετε τα αρχικά σας σε αρχαιολογικούς χώρους


Στην Ιταλία, επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή σε ρώσο τουρίστα που σκάλισε τα αρχικά του στο Κολοσσαίο.

2.Μην κλέβετε αρχαία αντικείμενα

Δυο αμερικάνοι συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης όταν οι τελωνειακές αρχές ανακάλυψαν στις βαλίτσες τους ένα αρχαίο αντικείμενο βάρους 29 κιλών. Το ζεύγος κατηγορείται για οικειοποίηση κρατικής κληρονομιάς.

3.Μην βγάζετε γυμνές φωτογραφίες σε θρησκευτικά μνημεία

Τρεις νεαροί Γάλλοι συνελήφθησαν στην Καμπότζη πέρυσι με την κατηγορία της δημόσιας έκθεσης και της πορνογραφίας όταν αποφάσισαν ότι θα ήταν μια εξαιρετική ιδέα να βγάλουν γυμνές φωτογραφίες τους στον Ναό Angkor Wat. Τους επιβλήθηκε ποινή εξάμηνης φυλάκισης με αναστολή, πρόστιμο 750 δολαρίων και απαγόρευση εισόδου στη χώρα για τέσσερα χρόνια.

4.Μην σπάτε και μην προκαλείτε ζημιές σε έργα τέχνης

Ιταλός φοιτητής έσπασε ένα ελληνικό άγαλμα στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Μπρέρα στο Μιλάνο όταν αποφάσισε να σκαρφαλώσει στην ποδιά του για να βγάλει την τέλεια selfie. Ευτυχώς το άγαλμα ήταν απλώς αντίγραφο…

5.Μην βγάζετε selfies σε παράλογα μέρη

Η πυροσβεστική έλαβε επείγουσα κλίση από το Πανεπιστήμιο Tübingen της Γερμανίας, για να απεγκλωβίσουν έναν φοιτητή από ένα λίθινο αιδοίο. Χρειάστηκαν 20 πυροσβέστες, πέντε πυροσβεστικά οχήματα και μια ομάδα γιατρών για να τον απεγκλωβίσουν από το βάρους 32 τόνων μαρμάρινο αιδοίο που είχε φιλοτεχνήσει ο περουβιανός καλλιτέχνης Fernando de la Jara. Και σαν να μην έφτανε αυτή η ντροπή, συμφοιτητής του άτυχου νέου πρόλαβε να τον βγάλει φωτογραφία, η οποία φυσικά έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης…


Πηγή: Artnet News
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου