Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Ιταλία: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι διευθυντές των κορυφαίων κρατικών μουσείων


Τη βραχεία λίστα των υποψηφίων που θα αναλάβουν τα ηνία των 20 σημαντικότερων κρατικών μουσείων της χώρας δημοσιοποίησε το υπουργείο Πολιτισμού της Ιταλίας. Για κάθε μουσείο υπάρχουν 10 υποψήφιοι, δηλαδή συνολικά 200 υποψήφιοι.

Σύμφωνα με το The Art Newspaper, στην βραχεία λίστα υπάρχουν και αρκετοί ξένοι, ορισμένοι από τους οποίους είναι υποψήφιοι για περισσότερα από ένα μουσεία.

Η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί προς τα τέλη Ιουλίου.

Μεταξύ των υποψηφίων είναι οι James Bradburne (πρώην επικεφαλής του Fondazione Palazzo Strozzi) David Ekserdjian (ειδήμονας σε θέματα ιταλικής Αναγέννησης, συγγραφέας και επιμελητής), Gerald Matt (πρώην διευθυντής του Kunsthalle Wien), Sylvain Bellenger (γάλλος επιμελητής γλυπτών και ζωγραφικής της Μεσαιωνικής έως Σύγχρονης Ευρώπης στο Art Institute του Σικάγο), Eike Schmidt (επιμελητής στο Minneapolis Institute of Art), Antonio Natali (πρώην επικεφαλής του Uffizi), Danilo Eccher και Bartolomeo Pietromarchi (επιμελητές), Christiana Collu (πρώην διευθύντρια του Μουσείου Μοντέρνας και Σύγχρονης Τέχνης του Τρέντο και Ροβερέτο) και Martina Bagnoli (επιμελήτρια μεσαιωνικής τέχνης και χειρογράφων του Walters Art Museum της Βαλτιμόρης).


Πηγή: The Art Newspaper
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου