Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Ο πίνακας Nafea faa ipoipo του Gauguin εκτίθεται στη Μαδρίτη


Ο πίνακας του Paul Gauguin “Nafea faa ipoipo”, που λέγεται ότι είναι ο ακριβότερος πίνακας που πωλήθηκε ποτέ, εκτίθεται πλέον στο μουσείο Reina Sofia της Μαδρίτης.

Ο πίνακας που φιλοτεχνήθηκε το 1892 πωλήθηκε φέτος από το Rudolf Staechelin Family Trust και φημολογείται πως αγοράστηκε από Καταριανό προς 300 εκατ. δολάρια.

Όπως αναφέρει το Reuters, ερωτηθείς κατά τη διάρκεια των αποκαλυπτηρίων του πίνακα στο μουσείο για το τίμημα του έργου, ο συλλέκτης και εκπρόσωπος του Rudolf Staechelin Family Trust, αρνήθηκε να σχολιάσει, λέγοντας πως «αυτό δεν είναι ο πολυτιμότερος πίνακας σε αυτό το μουσείο. Νομίζω πως η Guernica αξίζει οπωσδήποτε περισσότερα απ’ αυτόν τον πίνακα, γι’ αυτό απλώς κοιτάξτε τους πίνακες».

«Δεν έχει να κάνει με το ποσό των δολαρίων που ‘κρέμονται’ εδώ. Υπάρχουν θαυμάσιοι πίνακες εδώ… μπορεί να μην έχουν την ίδια τιμή στην αγορά, όμως αυτή είναι τέχνη και όχι επένδυση».

Ο πίνακας του Gauguin βρίσκεται σε δάνειο στο μουσείο της Μαδρίτης, όπου εκτίθεται μαζί με άλλους 60 πίνακες στο πλαίσιο έκθεσης που θα διαρκέσει έως τα μέσα Σεπτεμβρίου.


Πηγή: Reuters
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου