Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Βρήκε άγνωστο πίνακα του Picasso


Ο σκοτσέζος καλλιτέχνης Dominic Currie ισχυρίζεται πως βρήκε πίνακα που ενδεχομένως ζωγράφισε ο Pablo Picasso, μέσα σε μια βαλίτσα που είχε δώσει στην μητέρα του ο πατέρας του την δεκαετία του 1950.

Ο Currie λέει πως δεν είχε πάρει ποτέ στα σοβαρά τη μητέρα του όταν του έλεγε πως είχε έναν πίνακα τυλιγμένο μέσα σε μια βαλίτσα στη σοφίτα. Όταν καθάριζε το σπίτι της ήταν έτοιμος να πετάξει τη βαλίτσα, όταν σκέφτηκε να την ανοίξει και να δει τι είχε μέσα.

Όπως ανέφερε στην εφημερίδα Scotsman, το 1998 ανακάλυψε πως ο βιολογικός του πατέρας ήταν ένας ρώσος στρατιώτης που είχε γνωρίσει η μητέρα του κατά τη διάρκεια διακοπών της στην Πολωνία. Οι εραστές ξανασυναντήθηκαν μετά την γέννηση του Currie. Ο πατέρας του της έδωσε τον πίνακα γνωρίζοντας πως, ως μονογονέας, η μητέρα του θα αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Φαίνεται πως έβαλε τη ζωγραφική αυτή στη σοφίτα και την ξέχασε εκεί.

Το έργο βρίσκεται τώρα στην Christie’s του Λονδίνου όπου έχει ξεκινήσει η διαδικασία πιστοποίησης της αυθεντικότητάς του.


Πηγή: The Scotsman
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου