Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Νέο project για την προώθηση των έργων γυναικών καλλιτεχνών

H Valeria Napoleone

Η Contemporary Art Society του Λονδίνου και το SculptureCenter της Νέας Υόρκης ένωσαν τις δυνάμεις τους με την συλλέκτρια έργων γυναικών καλλιτεχνών, Valeria Napoleone, για ένα νέο project που φέρει την ονομασία Valeria Napoleone XX.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να αυξηθεί ο αριθμός των αναθέσεων έργων σε γυναίκες καλλιτέχνης, αλλά και η αύξηση της παρουσίας γυναικών καλλιτεχνών σε δημόσιες συλλογές, όπως αναφέρει το Artnet News.

Το πρώτο έργο του Valeria XX ανατέθηκε στην Anthea Hamilton του ScupltureCenter. Το έργο της θα αφορά την επεξεργασία μιας εισόδου ουρανοξύστη του Μαχνάταν, που είχε ξεκινήσει να φτιάχνει ο Gaetano Pesce αλλά δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Στον αρχικό σχεδιασμό, ο εισερχόμενος έπρεπε να περάσει ανάμεσα από τα πόδια ενός άνδρα. Οι λεπτομέρειες της εκδοχής της Hamilton δεν έχουν ακόμα γνωστοποιηθεί.

Στο πλαίσιο του βρετανικού project, το έργο μιας καλλιτέχνιδος θα δωρίζεται σε ένα μουσίο κάθε χρόνο, το οποίο στη συνέχεια θα φιλοξενεί ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδος.

Τα ιδρύματα που είναι μέλη της Contemporary Art Sociecty και ενδιαφέρονται για το project θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση από τον Απρίλιο του 2016.


Πηγή: Artnet News
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου