Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Συγχωνεύονται τα περιοδικά ARTnews και Art in America


Δυο από τα μεγαλύτερα και με τη μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα περιοδικά του χώρου της τέχνης στις ΗΠΑ, το ARTnews και το Art in America, ενώνουν τις δυνάμεις τους.

H Artnews S.A. –που διαχειρίζεται το ARTnews, το πολωνικό περιοδικό Art & Business και την online εταιρεία ερευνών του χώρου της τέχνης Skate’s- απέκτησε ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο των καλλιτεχνικών εκδόσεων της Brant Publications, περιλαμβανομένων των Art in America, The Magazine Antiques και Modern Magazine, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Ως αντάλλαγμα, η Brant Publications, που ανήκει στον συλλέκτη και μεγαλοεκδότη Peter Brant, θα γίνει μεγαλομέτοχος της Artnews S.A. με ποσοστό μεγαλύτερο του 50% στην εταιρεία. Η Brant Publications θα διατηρήσει την ιδιοκτησία του περιοδικού Interview, ιδρυτής του οποίου ήταν ο Andy Warhol.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η οποία ακόμα δεν έχει λάβει την σχετική έγκριση από τους μετόχους του Artnews, η Art in America θα συνεχίσει να εκδίδει 11 έντυπα τεύχη ετησίως, ενώ το ARTnews δεν θα εκδίδει πλέον τις μηνιαίες εκδόσεις του, αλλά θα επικεντρωθεί στο διαδίκτυο και θα δημοσιεύει επιλεγμένες εκδόσεις με ειδικά θέματα κατά τη διάρκεια του έτους, όπως είναι για παράδειγμα η πρόσφατη έκδοση «Top 200 Collectors».

Η εταιρεία σχεδιάζει να λανσάρει μια «πακεταρισμένη» συνδρομητική έντυπη έκδοση και να συγχωνεύσει τις ιστοσελίδες σε μια ενιαία ψηφιακή πλατφόρμα. Το Antiques, που εκδίδονταν έξι φορές τον χρόνο, και το Modern Magazine, θα εκδίδονται από εδώ και στο εξής σε τριμηνιαία βάση. Στο πλαίσιο της εξαγοράς δεν σχεδιάζονται μειώσεις προσωπικού.

Σύμφωνα με το The Art Newspaper, παρασκηνιακά συντελούνταν ταχύτατες μεταβολές στο ARTnews εδώ και έναν χρόνο. Το Skate Capital του ρώσου Sergey Skaterschikov αγόρασε το περιοδικό από τους αρχικούς ιδιοκτήτες του, Milton και Judith Esterow τον Απρίλιο του 2014. Τον επόμενο μήνα, το Artnews συγχωνεύθηκε με την πολωνική εταιρεία art media Abbey House Group S.A., που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Βαρσοβίας.

Η διευθύνουσα σύμβουλος του Artnews, Izabela Depczyk, θα διατηρήσει τη θέση της στη νέα συνδυασμένη εταιρεία. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Skate Capital πούλησε πάνω από 6,4 εκατ. μετοχές της ARTnews στην εταιρεία του Brant προς 3,4 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με το Reuters. Σημειώνεται πως το ARTnews σχεδιάζει να εισάγει τις μετοχές του στο χρηματιστήριο της Γερμανίας το 2016.


Πηγή: The Art Newspaper
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου