Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Ουκρανία: Συνεχίζεται η «Κόκκινη Κάρτα» στον Πολιτισμό


Η Ουκρανία απαγόρευσε την κυκλοφορία 38 βιβλίων που εκδόθηκαν στη Ρωσία καθώς υποστηρίζει ότι «εξαπλώνει το μίσος» και τον «αυτονομισμό».

Στην απαγόρευση συμπεριλαμβάνονται έργα των Ρώσων συγγραφέων Alexander Dugin, Eduard Limonov και Sergei Glazyev.

Η «μαύρη λίστα» δημοσιεύθηκε από την Δημόσια Ουκρανική Κρατική Τηλεόραση και το Ραδιόφωνο και κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι εξαπέλυε «πληροφοριακό πόλεμο» κατά της Ουκρανίας.

Τα έργα «Ουκρανία. Ο πόλεμός μου. Γεωπολιτικό Ημερολόγιο» ή «Η ευρασιατική εκδίκηση της Ρωσίας» με την υπογραφή του Alexander Dugin, που πρόσκειται ιδεολογικά στο Κρεμλίνο, ή ακόμα το «Ουκρανική Καταστροφή: από την αμερικανική επίθεση στον παγκόσμιο πόλεμο» του συμβούλου του Κρεμλίνου επί οικονομικών θεμάτων, Sergei Glazyev. , συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο.

Αυτό το μέτρο αποσκοπεί να «εμποδίσει την εξάπλωση της ιδεολογίας του μίσους, του φασισμού, της ξενοφοβίας και του αυτονομισμού» είχε εξηγήσει τον Ιούλιο ο υπεύθυνος της Επιτροπής Οπτικοακουστικών Έργων, όταν είχε προσφύγει στις φορολογικές αρχές προκειμένου να απαγορεύσουν αυτά τα έργα.

Η απαγόρευση επιβλήθηκε λίγες ημέρες αφότου αποφάσισε το Κίεβο να δώσει «Κόκκινη Κάρτα» σε 14 καλλιτέχνες από τη Ρωσία, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και o Γάλλος ηθοποιός Gerard Depardieu, που έλαβε τη ρωσική υπηκοότητα πριν από δύο χρόνια.

Πηγή: BBC
Επιμέλεια: Φαίη Τσαμούλη-ΚορύλλουΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου