Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Δέσμευση του ΕΚΚ για άμεση αξιολόγηση των προτάσεων για χρηματοδότηση ταινιών


Σειρά δράσεων και ενεργειών ανακοίνωσε το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.), μπαίνοντας σε τροχιά επανεκκίνησης μετά από πολύμηνη ακινησία, που οφειλόταν κυρίως (όπως προέκυψε και από τον διαχειριστικό έλεγχο που διενεργεί η νέα διοίκηση με ορκωτούς λογιστές) στα σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας του Κέντρου, αλλά και στην επί μακρόν έλλειψη γενικού διευθυντή.


Στη ανακοίνωσή του, το Ε.Κ.Κ. κατ’ αρχήν δεσμεύεται να προχωρήσει: σε άμεση αξιολόγηση των προτάσεων για χρηματοδότηση ελληνικών ταινιών που εκκρεμούν για μεγάλο διάστημα, στην εφαρμογή του εσωτερικού του κανονισμού που δεν υλοποιήθηκε ποτέ (αν και προβλέπεται από το νόμο από το 2010), όπως επίσης να προχωρήσει και στην πλήρωση των θέσεων των επικεφαλής των διευθύνσεων (π.χ. του Film Commision), μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σχετικά με τον διαχειριστικό έλεγχο που συνεχίζεται, αυτός εντόπισε «προβλήματα λειτουργίας του Ε.Κ.Κ. κατά την προηγούμενη περίοδο, τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης» - και ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στο Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ. και τον αν. υπουργό Πολιτισμού, το πρώτο μέρος του πορίσματος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΚΚ, «από την ημέρα του διορισμού του, τον Μάρτιο του 2015, το παρόν Δ.Σ. αντιμετώπισε τις συνέπειες αυτής της δυσλειτουργίας (που σχετιζόταν και με την παρατεινόμενη έλλειψη Γενικού Διευθυντή), διεκπεραιώνοντας ανειλημμένες και εκκρεμείς υποχρεώσεις που υπήρχαν απέναντι στην ελληνική κινηματογραφική κοινότητα».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου