Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Βρετανοί αρχιτέκτονες θέλουν να φτιάξουν την Μίνας Τίριθ


Μια ομάδα βρετανών αρχιτεκτόνων, μεγάλων φαν της τριλογίας του Άρχοντα των Δακτυλιδιών, έχει βάλει στόχο να δημιουργήσει ένα πιστό αντίγραφο της Μίνας Τίριθ –της οχυρωμένης πόλης της Γκόντορ- σε πραγματικό μέγεθος και για τον λόγο αυτό έχει ξεκινήσει εκστρατεία crowdfunding για να συγκεντρώσει το ποσό των 2,89 δισ. δολαρίων (1,82 δισ. στερλινών).

Οι αρχιτέκτονες λένε πως θέλουν να «αμφισβητήσουν την κοινή αντίληψη της κοινωνίας και της αρχιτεκτονικής» και να χτίσουν την Λευκή Πόλη προκειμένου να δώσουν ώθηση στην βρετανική οικονομία, μεταδίδει το CNBC.

Στο πλαίσιο του project, θέλουν να δημιουργήσουν εμπορικά και οικιστικά κτήρια, σημειώνοντας πως το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν να καλύπτον το κόστος κτισίματος, περιλαμβανομένων 1,4 δις. στερλινών για τα υλικά και 15 εκατ. στερλινών για τις γαίες. Επιθυμητή τοποθεσία για τη δημιουργία της πόλης είναι κάπου στη Νότια Ανατολική Αγγλία.

Μέσα σε 17 ημέρες από την ανάρτηση της σχετικής αίτησης στην ιστοσελίδα Indiegogo είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν μόλις 82.900 στερλίνες από περίπου 2.200 άτομα –από τα οποία τα 18 δώρισαν από 900 στερλίνες, ποσό που τους έδωσε το εισιτήριο για μια δωρεάν διανυκτέρευση στην Μίνας Τίριθ.

Αν τελικά καταφέρουν να συγκεντρώσουν το ποσό που ζητούν, οι αρχιτέκτονες σκοπεύουν να αρχίσουν τις οικοδομικές εργασίες μέχρι το φθινόπωρο του 2016 και να έχουν ολοκληρώσει το έργο μέχρι το 2023.


Πηγή: CNBC
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου