Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

O Steven Berkoff σε ρόλο Saddam Hussein


Στη πολιτική σάτιρα του Anthony Horowitz θα κάνει πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο στο Λονδίνο και στο Menier Chocolate Factory, ο εκπληκτικός Steven Berkoff .

Το έργο επικεντρώνεται σε αληθινά γεγονότα: μια οικογένεια έτοιμη να κάτσει για το βραδινό της γεύμα… έρχεται αντιμέτωπη με βομβαρδισμούς συμμάχων… αλλά και τον ιρακινό δικτάτορα μέσα στο σπίτι της!

Ο Berkoff συνηθίζει να παίζει τον «κακό» σε ταινίες που πρωταγωνιστεί όπως General Orlov στο Octopussy, Lt Colonel Podovsky στο Rambo ΙΙ και σε πολλές άλλες ταινίες.

Σύμφωνα με δήλωση του στην Guardian, την οποία επικαλέστηκε το BBC, ο Berkoff δήλωσε ότι με χαρά θα κρατήσει το τίτλο του «κακού» καθώς είναι συναρπαστικοί και δυναμικοί άνθρωποι και αποκάλεσε το νέο του ρόλο ως «η καλύτερη γραπτή σάτιρα που έχω διαβάσει εδώ και 30 χρόνια».

«Πριν από αυτό το έργο, ζήλευα τον Σαντάμ Χουσεΐν, αλλά ο Anthony Horowitz άνοιξε ολόκληρο το καθεστώς και το πολιτικό σύστημα και όλα τα κόλπα που παίχτηκαν σε τέτοιο βαθμό που στο τέλος είχαν όλα ένα πολύ ευρύτερο ‘οπτικό πεδίο'» και πρόσθεσε «Αν και τον μισείς, θα δεις ότι είναι ένας συναρπαστικός χαρακτήρας. Μόλις διάβασα το σενάριο, αυτό το έργο με εξέπληξε και θα ξυπνήσει πραγματικά ανθρώπους που ‘κοιμόντουσαν’ τότε».

Πηγή: BBC
Επιμέλεια: Φαίη Τσαμούλη-Κορύλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου