Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Στο Εβραϊκό Μουσείο της Μόσχας μαρτυρίες επιζησάντων του Ολοκαυτώματος που συγκέντρωσε ο Steven Spielberg


Το Εβραϊκό Μουσείο και το Κέντρο Ανεκτικότητας στη Μόσχα αναμένεται να κατασκευάσουν ένα νέο κτήριο για να στεγάζουν προσωρινές εκθέσεις. Το διοικητικό συμβούλιο, με επικεφαλής τον δισεκατομμυριούχο Viktor Vekselbert, ανακοίνωσε πως η επέκταση αποφασίστηκε λόγω των «αυξανόμενων εκθεσιακών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων».

Ο νέος χώρος θα στεγάζεται εντός του Bakhmetev –που κάποτε στέγαζε το Garage Centre for Contemporary Culture- και ο ανοικτός διαγωνισμός για τους ρώσους και διεθνείς αρχιτέκτονες που θα αναλάβουν το έργο αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα, σύμφωνα με τον διευθυντή του Εβραϊκού Μουσείου, Alexander Boroda, μεταδίδει το The Art Newspaper.

Το μουσείο θα αρχίσει επίσης να εκθέτει υλικό από το USC Shoah Foundation, τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ίδρυσε ο Steven Spielberg για την συγκέντρωση βιντεοσκοπημένων μαρτυριών επιζησάντων του Ολοκαυτώματος. Το αρχείο, το οποίο άρχισε να συγκεντρώνεται το 1994 κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Η Λίστα του Σίντλερ», περιλαμβάνει 52.000 συνεντεύξεις με θύματα του Ολοκαυτώματος και άλλων γενοκτονιών. «Μας ενδιαφέρει να χρησιμοποιήσουμε το υλικό αυτό στην μόνιμη έκθεση του μουσείου, καθώς και για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου Ανεκτικότητας», σημειώνει ο Boroda.


Πηγή: The Art Newspaper
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου