Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΕΣΤΕ 2015: Ο Άγγελος Πλέσσας απέσπασε το φετινό βραβείο του Ιδρύματος


Το βραβείο Σύγχρονης Τέχνης ΔΕΣΤΕ κέρδισε ο 'Άγγελος Πλέσσας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.
"Για το έργο μου με ενέπνευσε πολύ το ότι ζούμε σε μια ανοχύρωτη πόλη με πολλά προβλήματα και το μοναδικό αυθεντικό πράγμα στον κόσμο είναι η φύση. Οπότε κάλεσα όλους τους φίλους μου από το Ίντερνετ, που δεν τους ήξερα, να συγκεντρωθούμε σε έναν τόπο, στη φύση για να δημιουργήσουμε και να επανεκτιμήσουμε τις ανθρώπινες σχέσεις που έχουν γίνει πολύ διαφορετικές από τη στιγμή που ανακαλύφθηκε το Ίντερνετ" είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο 'Αγγελος Πλέσσας.

Η Αιώνια Ιντερνετική Αδελφότητα του 'Αγγελου Πλέσσα είναι μια εγκατάσταση με τη μορφή σταντ προώθησης για το πρότζεκτ, το οποίο ξεκίνησε το 2012 όταν ο καλλιτέχνης προσκάλεσε online "φίλους" να κατασκηνώσουν για λίγες ημέρες στην Ανάφη.

Πρόθεσή του ήταν να εγκαταλειφθούν οι υπάρχουσες online κοινωνικές συμβάσεις και να συγκεντρωθούν στη φύση ώστε να δημιουργήσουν ad hoc γεγονότα προσβλέποντας στη δημιουργία ενός νέου μοντέλου για να βιώνεται η ζωή και η τέχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου