Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Η Μπίλι Χάλιντεϊ "επιστρέφει" τρισδιάσταη στη σκηνή της Νέας Υόρκης


Η θρυλική τραγουδίστρια Μπίλι Χάλιντεϊ, η οποία πέθανε το 1959, "επιστρέφει" φέτος στη σκηνή της Νέας Υόρκης, καθώς το Apollo Theater εγκαινιάζει μία σειρά από συναυλίες με ολογράμματα καλλιτεχνών που έχουν φύγει απότη ζωή -οι απεικονίσεις  έχουν ένα μοναδικό χαρακτηριστικό: παρουσιάζουν και τις τρεις διαστάσεις του αντικειμένου, ενώ ταυτόχρονα διαθέτουν το φαινόμενο της παράλλαξης. Αυτό σημαίνει ότι, καθώς ο παρατηρητής μετακινεί δεξιά/ αριστερά το κεφάλι του, αλλάζοντας έτσι τη γωνία θέασης, βλέπει διαφορετικές όψεις του ίδιου αντικειμένου που ολογραφήθηκε-.

Το Apollo, το διάσημο "σπίτι" της τζαζ στο Χάρλεμ, ανακοίνωσε ότι θα γίνει το πρώτο θέατρο στις ΗΠΑ που θα εντάξει στο πρόγραμμά του εμφανίσεις ολογραμμάτων καλλιτεχνών.

Το ολόγραμμα της Χάλιντεϊ θα είναι το πρώτο που θα εμφανιστεί στο θέατρο, αργότερα φέτος.

"Οι δυνατότητες που ενυπάρχουν σε αυτή την πρωτοβουλία είναι πολύ εντυπωσιακές και μπορούν να μας δείξουν τη διαρκή επίδραση και τη σχέση που έχουν οι καλλιτέχνες στη διάρκεια του χρόνου και σε διαφορετικές γεωγραφικές τοποθεσίες", δήλωσε η Τζονέλ Προκόπι, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του Apollo Theater.

Η ίδια λέει ότι την παράσταση της Χάλιντεϊ θα μπορούν να παρακολουθήσουν και οι πολυάριθμοι τουρίστες που επισκέπτονται στη διάρκεια της ημέρας το διάσημο θέατρο.

Η Χάλιντεϊ, η οποία τον περασμένο Απρίλιο θα γινόταν 100 ετών, εμφανιζόταν συχνά στο Apollo--ένα από τα λιγοστά θέατρα που δεν έκαναν φυλετικές διακρίσεις την εποχή εκείνη.

"Είναι συναρπαστικό ότι μπορούμε να φέρουμε πίσω επικούς καλλιτέχνες στην ιστορική σκηνή όπου έκαναν το ντεμπούτο τους", δήλωσε ο Άλκης Δαυίδ, ο ελληνο-βρετανός πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας πίσω από την Hologram USA, την εταιρεία που συνεργάζεται με το θέατρο για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου