Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Πτώση 35% στην επισκεψιμότητα της National Gallery λόγω απεργίας


Περισσότερο από το ένα τρίτο των επισκεπτών της έχασε η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου τον Αύγουστο λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των εργαζομένων, που ξεκίνησε στις 11 Αυγούστου, μετά την απόφαση της Πινακοθήκης να παραχωρήσει σε ιδιωτική επιχείρηση ορισμένες υπηρεσίες ασφάλειας της.

Η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των εργαζομένων, οι οποίοι ανησυχούν ότι θα μειωθούν οι υπερωρίες τους ή ακόμα και ότι θα χάσουν τη δουλειά τους.

Οι κινητοποιήσεις τους ανάγκασαν την Πινακοθήκη να κλείσει τις μισές αίθουσές της, και μάλιστα στο αποκορύφωμα της τουριστικής περιόδου, με αποτέλεσμα η επισκεψιμότητα να μειωθεί κατά 35%, στους 317.000 επισκέπτες από 485.000 την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Ο νέος διευθυντής της Πινακοθήκης, Grabriele Finaldi, εξέφρασε την ελπίδα του να λήξουν σύντομα οι κινητοποιήσεις, ενώ εκπρόσωπος του συνδικάτου των εργαζομένων δήλωσε πως οι διαπραγματεύσεις με την Πινακοθήκη έχουν σημειώσει πρόοδο και πως το συνδικάτο είναι αισιόδοξο πως σύντομα θα λυθεί το θέμα.

Πάντως, εκπρόσωπος της Πινακοθήκης δήλωσε πως η έκθεση Goya: The Portraits θα εγκαινιαστεί κανονικά στις 7 Οκτωβρίου.


Πηγή: The Art Newspaper, Independent, BBC
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου