Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Έως 4 Οκτωβρίου το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ AegeanDocs


Εβδομήντα ταινίες από 22 χώρες, βραβευμένες στα μεγαλύτερα Φεστιβάλ της Ευρώπης και της Αμερικής, θα παρουσιαστούν στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ AegeanDocs, το οποίο "ταξιδεύει" σε όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου έως και τις 4 Οκτωβρίου.

Η επίσημη πρεμιέρα του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ ταινιών ντοκιμαντέρ AegeanDocs, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Πρόκειται για μια διοργάνωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, που σκοπό έχει την προώθηση πολιτικών, κοινωνικών και ιστορικών ντοκιμαντέρ, αλλά και ταινιών από νέους δημιουργούς από το νησί της Λέσβου.

Στην εκδήλωση ήταν παρούσα η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, η οποία ανέφερε ότι το Φεστιβάλ αναδεικνύει στα γαλάζια νερά του Αιγαίου τη δύναμη του πολιτισμού και της έβδομης τέχνης. Επίσης, δήλωσε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι ένα πολιτιστικό γεγονός αυτής της εμβέλειας βασίζεται στο πνεύμα του εθελοντισμού, και σημείωσε πως δε θα είχε ούτε το μέγεθος ούτε την επιτυχία που έχει χωρίς τους εθελοντές. Η κα. Καλογήρου διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αυτονόητα θα το στηρίξει, αλλά και θα το αναπτύξει, διαμορφώνοντας με πρωτοβουλίες νέους στόχους και περιεχόμενο, όπως η ανάδειξη του πολυνησιωτικού χαρακτήρα του την επόμενη χρονιά.

Παρόντες στο Δημοτικό Θέατρο ήταν επίσης 12 Έλληνες σκηνοθέτες καθώς και 11 σκηνοθέτες από την Παλαιστίνη, τη Φινλανδία, την Τουρκία, το Βέλγιο και την Ισπανία. Στο τέλος της εκδήλωσης, σε ζωντανή σύνδεση με θέατρα 27 χωρών της Ευρώπης, έγινε ειδική προβολή και συζήτηση του ντοκιμαντέρ «The Forecaster».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου