Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Έκλεψαν 17 έργα του Tintoretto και του Rubens από το Μουσείο της Βερόνα

Ο πίνακας "Giudizio di Salomone" του Tintoretto είναι μεταξύ των έργων που εκλάπησαν

Δεκαεπτά έργα μεγάλων ζωγράφων, μεταξύ των οποίων του Tintoretto, του Peter Paul Rubens, του Jacopo Mantegna, του Jacopo Bellini και του Hans de Jode, αξίας 10-15 εκατ. ευρώ, εκλάπησαν από το Museo Civico di Castelvecchio της Βερόνα.

Η κλοπή έγινε το βράδυ της 19ης Νοεμβρίου από τρεις ενόπλους που εισήλθαν στο μουσείο αφού είχε κλείσει, εξουδετέρωσαν το σύστημα ασφαλείας και ακινητοποίησαν έναν φρουρό.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι κλέφτες δραπέτευσαν με το αυτοκίνητο του φρουρού του μουσείου και στη συνέχεια άλλαξαν αυτοκίνητο. Το ιταλικό υπουργείο Πολιτισμού και η ιταλική αστυνομία αναζητούν τους κλέφτες.

Ο δήμαρχος της Βερόνα, Flavio Tosi, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι πιστεύει πως η κλοπή έγινε κατόπιν εντολής, διότι οι κλέφτες «είχαν πολύ καλό συγχρονισμό, καλή οργάνωση και ήξεραν τι ήθελαν». Ο κριτικός τέχνης και επιμελητής Vittorio Sgarbi χαρακτήρισε τη κλοπή ως «μια από τις σημαντικότερες κλοπές έργων τέχνης που έχει γίνει ποτέ στην Ιταλία», όπως μεταδίδει το The Art Newspaper.

Πηγή: The Art Newspaper
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου