Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

A Jewel Made in Greece: Το ελληνικό δημιουργικό κόσμημα ταξιδεύει στις Βρυξέλλες!


Σε μία εποχή που ο ελληνικός πολιτισμός αποτελεί το σημαντικότερο εφόδιο προβολής και ανάπτυξης της χώρας μας, η πλατφόρμα “A Jewel Made In Greece”, μια ιδέα της εικαστικής σχεδιάστριας Μαίρης Σαμόλη, ανοίγει τα φτερά της και ταξιδεύει στις Βρυξέλλες.

Εικοσιτρείς Έλληνες σχεδιαστές κοσμήματος θα συμμετέχουν στην γνωστή πια έκθεση δημιουργικού κοσμήματος, η οποία, πριν την τρίτη παρουσίασή της στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο, κάνει έναν ενδιάμεσο σταθμό στην καρδιά της Ευρώπης, στο Κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου, (Distribution Center Area 3D).

Οι δημιουργίες των Ελλήνων σχεδιαστών κοσμημάτων παρουσιάζουν έντονο το στοιχείο του ελληνικού πολιτισμού με εμφανή τη σύγχρονη προσέγγιση. Το μήνυμα είναι σαφές: το ελληνικό κόσμημα έχει δυναμική, ιστορία και ισχυρή ταυτότητα και για αυτό μπορεί να κατακτήσει μια εξέχουσα θέση στον παγκόσμιο χάρτη της τέχνης της κοσμηματοποιίας.

Η έκθεση AJMIG θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωκοινοβούλιο στο διάστημα από 1 έως 4 Δεκεμβρίου ενώ παράλληλα θα φιλοξενηθεί και στο SOFITEL BRUSSELS - Toison d’Or Hall, από τις 3 Δεκεμβρίου έως τις 5 Δεκεμβρίου 2015.

Συμμετέχοντες σχεδιαστές στις Βρυξέλλες: Λιάνα Βουράκη, Μάριος Βουτσινάς, Ελένη Δασκαλάκη, Μαριλίνα Δεληγιαννοπούλου, Σταυρούλα Καζιάλε, Έλενα Καπομπασoπούλου, Μαρία Καπρίλη, Τίνα Καραγεώργη, Βούλα Καραμπατζάκη, Πάνος Καρδάσης, Μάρα Καρτάλη, Απόστολος Κλειτσιώτης, Μαρία Κοντογιωργάκη, Κατερίνα Κουλουμπούρου, Φωτεινή Κωστούλη, Ντόλυ Μπουκογιάννη, Ελένη Ορφανού, Δάφνη Παπαθανασοπούλου, Μιχάλης Πελαμήδης, Αμαλία Πετσάλη, Μαριλού Προκοπίου, Μαίρη Σαμόλη, Πολίνα Σαπoυνά.

Με την πολύτιμη συνεργασία του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων ,οι επισκέπτες της έκθεσης στο Ευρωκοινοβούλιο θα έχουν τη χαρά να δουν και αντίγραφα κοσμημάτων από τα Μουσεία :

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και
Επιγραφικό και Νομισματικό Μουσείο

Την επιμέλεια της πλατφόρμας και των συνεχιζόμενων δράσεων της στην Ελλάδα και το εξωτερικό έχει η Ιστορικός Τέχνης Ίρις Κρητικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου