Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Στη «συναυλία της καρδιάς», στη Γενεύη, η πρώτη παγκόσμια εκτέλεση σονάτας του Έλληνα συνθέτη Φίλιππου Τσαλαχούρη


Στη Γενεύη συναντώνται τον Δεκέμβριο η ελληνική καρδιά, η αγάπη για τα παιδιά και η τέχνη της μουσικής. Σε μια μεγάλη διοργάνωση, με έναν μεγάλο σκοπό, εκείνον της συγκέντρωσης χρημάτων για παιδιά που αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία, θα γίνει η πρώτη παγκόσμια εκτέλεση της σονάτας για βιολί και πιάνο, αριθμός 2, opus 88 του νέου Έλληνα συνθέτη, Φίλιππου Τσαλαχούρη.

Τα έσοδα της εκδήλωσης, που διοργανώνει ο Σύλλογος "Παιδιά της Θεσσαλονίκης" ("Enfants de Salonique A.A.B."), θα δοθούν για τους σκοπούς του Συλλόγου Φίλων - Εθελοντών της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Υπό τη σκέπη των συλλόγων αυτών βρίσκονται παιδιά που έχουν εκδηλώσει παραβατική συμπεριφορά, μεγάλωσαν σε δύσκολο κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον και αντιμετώπισαν προβλήματα με το νόμο.

Στη "συναυλία της καρδιάς", που θα γίνει στις 4 Δεκεμβρίου στο Conservatoire Populaire de Musique, Danse et Théâtre, στη Γενεύη θα παρουσιαστούν έργα των R. Schumann, J. Brahms, Z. Kodaly, καθώς και Ελλήνων συνθετών, του Νίκου Σκαλκώτα, του Δημήτρη Μητρόπουλου και του Φίλιππου Τσαλαχούρη.

Η συναυλία λαμβάνει χώρα στη συγκεκριμένη αίθουσα συναυλιών χάρη στην ευγενική στήριξη του διευθυντή Peter Minten, ο οποίος την παραχωρεί δωρεάν για τη βραδιά της συναυλίας και συμμετέχει ως μουσικός μαζί με τη σύζυγό του Eva Minten Ruscito, ανοίγοντας το μουσικό πρόγραμμα με έργα για κλαρινέτα και πιάνο. Μαζί θα παίξουν έργα των J. Brahms και R. Schumann.

Ο πιανίστας Θοδωρής Τζοβανάκης και ο βιολοντσελίτσας Γιάννης Τσιτσελίκης, και οι δύο σολίστ διεθνούς φήμης, οι οποίοι έχουν δώσει πολλές συναυλίες με ορχήστρες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, θα ερμηνεύσουν έργα για πιάνο σόλο, βιολοντσέλο σόλο και έργα για βιολοντσέλο και πιάνο των R.Schumann, Z. Kodaly, Ν. Σκαλκώτα και Δ. Μητρόπουλου. Βιολί παίζει η Ελένη Παπαδοπούλου, η οποία μέχρι σήμερα δίνει συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στη "συναυλία της καρδιάς" θα ερμηνεύσει μαζί με τον πιανίστα Θοδωρή Τζοβανάκη σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση τη σονάτα για βιολί και πιάνο, αριθμός 2, opus 88 του Φίλιππου Τσαλαχούρη.

Την επομένη της "συναυλίας της καρδιάς", 5η Δεκεμβρίου, θα γίνουν τα εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής της Ελένης Καπετανοπούλου στο πρακτορείο Agence A.P.N, στη Γενεύη που παραχωρεί γι' αυτό το σκοπό ο ιδιοκτήτης του. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου