Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Υπεγράφη το πρώτο Μνημόνιο ύψους $2 εκατ. μεταξύ του Κατάρ και της UNESCO


Η γενική διευθύντρια της UNESCO, Irina Bokova, και ο γενικός διευθυντής του Αναπτυξιακού Ταμείου του Κατάρ, Khalifa Jassim Al Kuwari, υπογράφουν το πρώτο MOU

Το Αναπτυξιακό Ταμείο του Κατάρ (Qatar Development Fund) υπέγραψε το πρώτο μνημόνιο κατανόησης με την UNESCO, με το οποίο στηρίζει την εφαρμογή του προγράμματος του Οργανισμού για την προστασία της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Το Μνημόνιο προβλέπει τη χορήγηση 2 εκατ. δολαρίων στο πλαίσιο της δέσμευσης που έλαβε το 2014 ο πρωθυπουργός του Κατάρ, Abdullah bin Nasser Al-Thani για δωρεά ύψους 10 εκατ. δολαρίων για τη στήριξη της UNESCO στην συντήρηση των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς σε περιοχές που πλήττονται από φυσικές και προκληθείσες από ανθρώπους καταστροφές.

Το σχετικό πρόγραμμα της UNESCO έχει στόχο να ενισχύσει την ικανότητα του Οργανισμού να βοηθά τα κράτη μέλη να μειώσουν τους κινδύνους για την πολιτιστική και φυσική κληρονομιά τους και να διασφαλίσει μια έγκαιρη και αποτελεσματική αντίδραση σε έκτακτες καταστάσεις.

Α.Γ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου