Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

«Βουτιά» στον τζίρο από παραγωγές ταινιών το γ’ τρίμηνο


Σημαντική πτώση, που ξεπέρασε το 36% κατέγραψε ο κύκλος εργασιών στην παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων, ηχογραφήσεων και μουσικών εκδόσεων το τρίτο φετινό τρίμηνο, μετά την αύξηση κατά 23,3% που είχε καταγραφεί το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ, το γ’ τρίμηνο η μείωση άγγιξε το 36,3% σε ετήσια βάση, ενώ σε σύγκριση με το β’ τρίμηνο του έτους κατεγράφη μείωση 31,8%.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, σε συνάντηση εργασίας που είχαν ο υπουργός Πολιτισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς με την υπουργό Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, συζητήθηκε μεταξύ άλλων το νομοθετικό πλαίσιο για την προσέλκυση ξένων οπτικοακουστικών παραγωγών, ως μοχλού ενίσχυσης της προβολής της χώρας και της τόνωσης της οικονομίας.

Στη συνάντηση, εν όψει της προετοιμασίας για τη νέα τουριστική περίοδο του 2016 η κα Κουντουρά συζήτησε με τον κο Μπαλτά, για τα σχέδια έναρξης λειτουργίας νέων αρχαιολογικών χώρων, όπως στο Ραμνούντα του Μαραθώνα, καθώς και για πρωτοβουλίες σχετικά με την έκδοση ηλεκτρονικών εισιτηρίων των αρχαιολογικών χώρων και τη δυνατότητα εκπτώσεων στην προαγορά τους από τα τουριστικά γραφεία.

Συζητήθηκε επίσης, η ανάγκη έγκαιρης λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων με διευρυμένο ωράριο, από την αρχή της τουριστικής περιόδου, καθώς και προτάσεις πολιτιστικών δράσεων για την προώθηση και προβολή των city-break τουριστικών προορισμών.

Τέλος, αναφέρθηκαν στο σχεδιασμό νέου νομοθετικού πλαισίου για τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών και την προστασία των επιχειρήσεων, καθώς και για την προσέλκυση ξένων οπτικοακουστικών παραγωγών.


Α.Γ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου