Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

«Γλύτωσαν» τις μεγάλες περικοπές τα βρετανικά εθνικά μουσεία


Οι διευθυντές των βρετανικών εθνικών μουσείων περίμεναν να ακούσουν μεγάλες περικοπές στις χορηγίες. Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Τζορτζ Όζμπορν, στο πλαίσιο της αναθεώρησης των κρατικών δαπανών για το διάστημα 2016-2020, όχι μόνο δεν ανακοίνωσε περικοπές, αλλά αντιθέτως και επιπλέον χρήματα.

Σύμφωνα με το The Art Newspaper, ο υπουργός δήλωσε πως στο Λονδίνο η κυβέρνηση «θα βοηθήσει το Βρετανικό Μουσείο, το Μουσείο Επιστημών και το Victoria and Albert Museum ώστε να βγάλουν από τις αποθήκες τις συλλογές τους και να τις εκθέσουν, χορηγώντας περίπου 150 εκατ. στερλίνες.

Ουσιαστικά, επιβεβαίωσε πως η πώληση του Blythe House –ενός κοινού αποθηκευτικού χώρου που χρησιμοποιούν τρία μουσεία και όπου φυλάσσουν περίπου 2 εκατ. αντικείμενα- θα προχωρήσει.

Ο Όζμπορν γνωστοποίησε πως η κυβέρνηση θα βρει επίσης 78 εκατ. στερλίνες για να χρηματοδοτήσει το Factory Manchester και 5 εκατ. στερλίνες ώστε να ανακαινιστεί η Burrell Collection της Γλασκόβης.

Σημειώνεται πως πριν την αναθεώρηση, το υπουργείο Πολιτισμού, Μέσω Ενημέρωσης και Αθλητισμού είχε ζητήσει από τα εθνικά μουσεία να σχεδιάσουν περικοπές 25-40%, ωστόσο η επίσημη ανακοίνωση του Όζμπορν αντιπροσωπεύει περικοπές μόλις 5-7% σε πραγματικούς όρους.

Πηγή: The Art Nespaper
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου