Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Έκθεση με έργα σύγχρονων δημιουργών στο Εθνικό Τυπογραφείο


To Εθνικό Τυπογραφείο με αφορμή τα εκατόν ενενήντα χρόνια από την ίδρυση του, διοργανώνει στους χώρους του κτιρίου του, εικαστική έκθεση από τις 17 Δεκεμβρίου, με έργα σύγχρονων δημιουργών που εμπνέονται από την ιστορία (ιδρύθηκε στο Ναύπλιο το 1825), το παρόν και το μέλλον του Φ.Ε.Κ. και του Εθνικού Τυπογραφείου-του πρώτου, ουσιαστικά, δημόσιου χαρακτήρα τυπογραφείου που ονομάστηκε «Τυπογραφία της Διοικήσεως».

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, η έκθεση έχει τίτλο «Φύλλο Εφημερίδος της Κυβερνήσεως Φ.Ε.Κ. + Τέχνη» και σκοπός των διοργανωτών είναι, όπως αναφέρουν στην πρόσκληση τους «να προβληθεί το Εθνικό Τυπογραφείο στο ευρύ κοινό, ως μια από τις παλαιότερες δημόσιες υπηρεσίες με κύρια αποστολή την έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση και κυκλοφορία των Φύλλων της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (Φ.Ε.Κ.) και την κάλυψη των εκτυπωτικών αναγκών του Δημοσίου και να υπενθυμίσουν τον κρίσιμο ρόλο του στην λειτουργία του κράτους δικαίου, αφού παρέχει έγκυρη πληροφόρηση στους πολίτες για όλες τις σημαντικές πράξεις της Κυβέρνησης και της Δημόσιας Διοίκησης, διευκολύνοντας έτσι τη συμμετοχή τους στην κοινωνική και οικονομική ζωή».

Η εκδήλωση σηματοδοτεί τη συνέχεια μιας παράδοσης γενικότερης «εμπλοκής» του Εθνικού Τυπογραφείου, πέραν της τέχνης της τυπογραφίας και με τις καλές τέχνες» αναφέρουν οι διοργανωτές της έκθεσης, την οποία επιμελείται η ιστορικός τέχνης Λουίζα Καραπιδάκη. «Τα έργα τέχνης αλληλοεπιδρούν με το αυθεντικό περιβάλλον του ιστορικού κτιρίου του Εθνικού Τυπογραφείου, όπου εκτυλίσσεται η καθημερινή εργασία και ζωή της υπηρεσίας αυτής, με τη φιλοδοξία να προκληθεί, μια διαφορετική και ειλικρινής συγκίνηση στον επισκέπτη».

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν από τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον αν. υπουργό κ. Χριστόφορο Βερναρδάκη.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Γιάννης Αδαμάκης, Κώστας Βίττης, Σοφία Βλαζάκη, Γεώργιος Γιώτσας, Εύη Καζάκου,Μιχάλης Κατζουράκης, Κωνσταντίνα Κατραζάκου, Αλέκος Κυραρίνης, Αφροδίτη Λίτη, Ελένη Λύρα, Καλλιρόη Μαρούδα, Βασίλης Μαυριδόγλου,Κωνσταντίνος Ξενάκης, Ιόλη Ξφαρα,Έλενα Παπαημητρίου-Αντώνης Π,Ρένα Παπασπύρου , Αριστείδης Πατσόγλου, Δημήτρης Σεβαστάκης, Ελένη Τζατζαλος, Γεωργία-Μάγκυ Τουλιάτου, Γιάννης Τσούμας, Βούλα Φερεντίνου, Πάνος Χαραλάμπους, Ελλη Χούσου-Μωραϊτη, Γιάννης Ψυχοπαίδης,Francois L Hotel, Stephanie Rhode, η εικαστική ομάδα Εν φλω, και η εικαστική πλατφόρμα Μακρύ Όχημα με τους Χάρη Κοντοσφύρη, Ειρήνη Πουλιάση, Γιάννη Βγόντζα.

Πηγή: ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου