Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Ακρόαση για γυναίκες ηθοποιούς από το Εθνικό Θέατρο για τις παραστάσεις του καλοκαιριού


Γυναίκες ηθοποιούς ηλικίας από 23 έως 30 ετών (έτος γέννησης 1986 έως και 1993) αναζητά το Εθνικό Θέατρο για τις ανάγκες των χορών των καλοκαιρινών του παραγωγών «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού και «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού .

Στην ακρόαση που θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις και σε ημερομηνίες που θα σταλούν σε προσωπικά emails από το γραφείο σκηνής, θα κληθούν οι ηθοποιοί εκείνοι που θα επιλεγούν από τους σκηνοθέτες και τους καλλιτεχνικούς τους συνεργάτες, βάσει του βιογραφικού τους, το οποίο θα έχει κατατεθεί εντός προθεσμίας.

Στην επιλογή των βιογραφικών θα συνεκτιμηθούν θετικά τα εξής: καλή γνώση κρουστών (μεμβρανόφωνων ή ιδιόφωνων συγκεκριμένου ύψους) ή ορχηστρικών πνευστών (όπως φλάουτο, όμποε, κλαρινέτο κλπ), καλή επίδοση στο χορό και το τραγούδι και η ικανότητα στον αυτοσχεδιασμό.

Οι συμμετέχουσες στην α’ φάση της ακρόασης, δεν χρειάζεται να έχουν προετοιμάσει κάτι (όπως κείμενο, τραγούδι ή αυτοσχεδιασμό). Οι σκηνοθέτες και οι καλλιτεχνικοί τους συνεργάτες θα τους δώσουν επί τόπου το υλικό πάνω στο οποίο θα διαγωνιστούν.

Στις υποψήφιες που θα περάσουν στην β’ φάση της ακρόασης, ενδέχεται να ζητηθεί ένας μονόλογος της αρεσκείας τους.

Σημειώνεται ότι όσες συμμετέχουσες γνωρίζουν κάποιο από τα προαναφερόμενα μουσικά όργανα μπορούν, αν υπάρχει δυνατότητα, να τα έχουν μαζί τους στην ακρόαση.

Οι υποψήφιες μπορούν να καταθέσουν τα βιογραφικά τους ηλεκτρονικά από τις 23/12/15 έως τις 3/1/16 στο email smdept@n-t.gr με την ένδειξη «Ακρόαση – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ».

Όλες οι ενδιαφερόμενες που θα καταθέσουν το βιογραφικό τους εντός προθεσμίας θα ειδοποιηθούν από το γραφείο σκηνής μέσω email για το αν θα συμμετάσχουν ή όχι στην ακρόαση από την Τρίτη 5/1/16 μέχρι και την Κυριακή 10/1/16.

Οι υποψήφιες που θα επιλεγούν για την ακρόαση, θα πρέπει να έχουν μαζί τους τυπωμένο το βιογραφικό τους σημείωμα και μία φωτογραφία. Επίσης θα πρέπει να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου