Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

MTV: Αυτό είναι το νέο όνομα της post-Millennial γενιάς!


Το MTV βρήκε ένα νέο όνομα για την γενιά των παιδιών που γεννήθηκαν μετά το 2000. Τα παιδιά που γεννήθηκαν την εποχή των social media και της τεχνολογίας, και τα οποία διαμορφώνονται από αυτήν, αποκαλούνται πλέον «the Founders» (οι Ιδρυτές).

«Το όνομα «Gen Z”πάντα μας φαίνονταν ως ένα όνομα χωρίς ιδιαίτερη σημασία, αφού δεν δίνει κάποια ταυτότητα σε αυτή τη γενιά. Έτσι σκεφτήκαμε «γιατί να μην τους ζητήσουμε να ονομάσουν τον ευατόν τους;», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αντιπρόεδρος του MTV Insights, Jane Gould.

«Όπως φάνηκε, αυτά τα παιδιά, όχι μόνο έχουν μια ξεκάθαρη ταυτότητα, αλλά έχουν και μια εκπληκτικά διαισθητική αίσθηση της εποχής στην οποία έχουν γεννηθεί, αλλά και της τεράστιας ευκαιρίας που έχουν μπροστά τους να δημιουργήσουν νέα ιστορία».

Το MTV ζήτησε από περισσότερα από 1000 παιδιά που γεννήθηκαν μετά τον Δεκέμβριο του 2000 να επιλέξουν το «παρατσούκλι» τους. Μεταξύ των κορυφαίων επιλογών τους ήταν τα «the navigators”, “the regenerators”, “the bridge generation”και “the builders”.

«Οι “founders” θεωρούνται «πραγματιστές» που θα δημιουργήσουν έναν νέο κόσμο ως συνέπεια της αποδιοργάνωσης που έφερε η χιλιετία, ενώ οι millennials γενικά έχουν χαρακτηριστεί ως «ονειροπόλοι» που έχουν διαταράξει και αποσυνθέσει το σύστημα», σημειώνει στην ανακοίνωσή του το MTV.

«Οι έμφυτες διαφορές μεταξύ των γενεών μπορούν σε μεγάλο βαθμό να αποδοθούν στους γονείς, αλλά και στις παγκόσμιες και τοπικές δυνάμεις που επηρεάζουν την κοινωνία κατά την περίοδο της γέννησής τους και τα πρώτα παιδικά τους χρόνια».

Πάντως, το «παρατσούκλι» της νέας γενιάς δεν φαίνεται να άρεσε σε πολλούς, που με σχόλιά τους στο twitter αμφισβήτησαν την πρωτοβουλία του MTV.


Πηγή: CNBC
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου