Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στη Sotheby’s


Το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου της Sotheby’s θα οδηγήσει σε μείωση του προσωπικού της των 1.600 εργαζομένων κατά 5%, ενώ η εταιρεία θα αναγνωρίσει έξοδα περίπου 40 εκατ. δολαρίων το δ’ τρίμηνο ως αποτέλεσμα της εθελούσιας εξόδου, σύμφωνα με ανακοίνωση οι οίκου δημοπρασιών στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Περίπου δέκα ημέρες νωρίτερα, ο οίκος, ο οποίος πιέζεται από τους επενδυτές να βελτιώσει την κερδοφορία του, είχε πει πως δεν θα χρειαστεί να καταφύγει σε απολύσεις, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Οι εθελούσιες αποχωρήσεις θα αρχίσουν στις 31 Δεκεμβρίου και θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του 2016, όπως ανέφερε η εταιρεία, η οποία αρνήθηκε να σχολιάσει ποιοι και από ποια τμήματα θα αποχωρήσουν.

Ήδη από τον Νοέμβριο ο οίκος δημοπρασιών είχε γνωστοποιήσει, μέσω e-mail, στους υπαλλήλους του την απόφασή του για την εθελούσια έξοδο, προκειμένου να μειώσει τα κόστη του μετά τη «βουτιά» των εσόδων της το γ’ τρίμηνο.

Όπως ανέφερε τότε, αν δεν είναι αρκετή η συμμετοχή στην εθελούσια έξοδο, τότε ίσως χρειαστεί να προχωρήσει σε απολύσεις.

Πηγή: Bloomberg
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου