Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Η Studio aMID παρουσιάζει τα ηχητικά βιβλία


Εκδήλωση γνωριμίας με τα ηχητικά βιβλία (audiobooks) πραγματοποιούν τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου στις 19:00 το βράδυ στην Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών, οι εκδόσεις Studio aMID.  Πρόκειται για βιβλία, με ιστορίες γνωστές και άγνωστες, στα οποία περισσότεροι από 30 αφηγητές, συγγραφείς και ηθοποιοί δίνουν φωνή, και τα οποία πλαισιώνονται από μουσική.

Στην εκδήλωση της Δευτέρας θα ακουστούν αποσπάσματα και μουσική από τα βιβλία «Ο Νιοράντες – 4 Κορφιάτικες Κωμικοτραγικές Ιστορίες» του Γιώργου Καπράνου, «Παράλληλοι Κόσμοι» της Ευδοκίας Κιμωλιάτη, «Ημερολόγιο Αιγαίου» του Δημήτρη Μανίνη και «Πρόσωπα Ζώα Πράγματα» του Πέτρου Αργυρίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών στην Αθήνα (οδός Γενναδίου 8 & Ακαδημίας, 7ος όροφος, αίθουσα «Μιχαήλας Αβέρωφ»)

Οι εκδόσεις Studio Amid ξεκίνησαν υποστηρίζοντας τα audiobooks, στην Ελληνική γλώσσα, ως μια εναλλακτική και καλλιτεχνικά, εμπλουτισμένη μορφή βιβλίου, με πρωτότυπη μουσική και αφηγητές ηθοποιούς και τους ίδιους τους συγγραφείς.

Τα ηχητικά βιβλία είναι ιδιαίτερα αγαπητά στο κοινό της Ευρώπης και της Αμερικής, αφού δίνουν τη δυνατότητα, σε όλες τις ομάδες ακροατών να αποθηκεύουν, και να ακούν τα αγαπημένα τους βιβλία, σε κάθε κενό της ημέρας.

Οι ίδιες τεχνολογίες, με τον κατάλληλο σχεδιασμό, επιτρέπουν την πρόσβαση στην λογοτεχνία και την εκπαίδευση και από πολίτες με αναπηρίες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου