Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

«Με άλλη ματιά»: Έκθεση ζωγραφικής της Ειρήνης Παπαδημητρίου στην γκαλερί «7»


Την Τρίτη 12 Ιανουαρίου η γκαλερί « 7 » παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής της ζωγράφου Ειρήνης Παπαδημητρίου με τίτλο : «Με άλλη ματιά».              

Στα ποικίλων διαστάσεων έργα της Ε.Π., το λευκό κυριαρχεί και οι τόνοι του κάρβουνου συνυπάρχουν με έγχρωμο λάδι πάνω σε μουσαμά. Πρωταγωνιστούν διαφορετικά πρόσωπα του ίδιου χαρακτήρα. Πρόκειται στην ουσία για το ίδιο άτομο και τις μεταμορφώσεις του, το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπο με έναν καθρέφτη. Οι αναπαραστάσεις αυτές επαναφέρουν στο συνειδητό αλήθειες που ήταν απωθημένες. Αφηγηματικές εικόνες, που άλλοτε αναπνέουν κι άλλοτε είναι κλειστές, απεικονίζουν βιωματικές καταστάσεις συναισθηματικά φορτισμένες, και φανερώνουν υπαρξιακή ανησυχία. Πρόσωπα, χέρια, ζωτικά όργανα μεταμορφώνονται, πολλές φορές, σε σύμβολα για την αναπαράσταση εμπειριών που προβάλλουν επιτέλους στο φως.

Η Ε.Π. γεννήθηκε στην Λάρισα το 1981. Από το 2001 έως το 2006 σπούδασε ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ. με δάσκαλο τον Τρ. Πατρασκίδη. Από το 2002 έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις. Κάποιες από αυτές είναι: το 2008 «new arrivals» στην γκαλερί Έκφραση- στην Αθήνα , το 2008 «Εικόνα Χώρος Δράση 2» στην Τεχνόπολη Γκάζι, Αθήνα και το 2007 «4η Μπιενάλε της ΑΣΚΤ» Κρήτη, μετρό συντάγματος στην Αθήνα, & Τορόντο - Καναδά.


Στην gallery « 7 » πραγματοποιεί την πρώτη της ατομική έκθεση.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗ : 12 – 30 Ιανουαρίου 2016

ΩΡΕΣ : Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή : 11-2 & 6-9 μ.μ.

Τετάρτη, Σάββατο : 11-3 μ.μ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου