Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

«Ένα όνειρο ανάμεσα σε υπέροχα ερείπια»: Έκθεση φωτογραφίας στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο


Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο σε συνεργασία με το Μουσείο Ηρακλειδών εγκαινιάζει τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, στις 18:00, μια πλούσια έκθεση την εξέλιξη της φωτογραφικής απεικόνισης της ανθρώπινης παρουσίας στα υπέροχα ερείπια των Αθηνών, από το 19ο ως τα μέσα του 20ού αιώνα. Η επιμέλεια της έκθεσης που τιτλοφορείτα «Ένα όνειρο ανάμεσα σε υπέροχα ερείπια… Περίπατος στην Αθήνα των περιηγητών, 17ος- 19ος αιώνας», έγινε από τον ιστορικό φωτογραφίας, Χάρη Γιακουμή.

Με αφετηρία την πρώτη φωτογραφική λήψη που έγινε στην Ελλάδα το 1839, ξεδιπλώνεται ένα πανόραμα φωτογραφικών και τρισδιάστατων παρουσιάσεων με εκτυπώσεις και στερεοσκόπια του 1900. Τα επιλεγμένα έργα προβάλλουν όψεις του πρώιμου αστικού τοπίου, της καθημερινότητας των κατοίκων της πόλης και τις μαγικές εκείνες στιγμές, που η ταχύτητα του φωτογραφικής λήψης ήταν βραδύτερη από την κίνηση της ζωής, μετατρέποντας τις ζωντανές φιγούρες σε σκιές του χρόνου.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του πανοράματος δράσεων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου για τον εορτασμό των 150 ετών από τη θεμελίωσή του, οι οποίες φωτίζουν την ιστορία και την προσφορά του σε ποικίλους τομείς της ζωής της χώρας και της αφήγησης του αεικίνητου χρόνου.

Διεύθυνση: Πατησίων 44, Αθήνα
Εγκαίνια: Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016, ώρα 18:00
Διάρκεια: 18/01 - 8/5/2016

Η είσοδος για το Καφέ είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου