Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Η Αθήνα στη λίστα με τα περισσότερα ιδιωτικά μουσεία τέχνης στον κόσμο!

To Leeum Samsung Museum of Art της Σεούλ

Η Νότια Κορέα έχει τον μεγαλύτερο αριθμό ιδιωτικών μουσείων τέχνης στον κόσμο, ενώ ψηλά στην σχετική «λίστα» βρίσκεται και η Αθήνα, σύμφωνα με νέα μελέτη της βάσης δεδομένων Larry’s List και του Art Market Monitor.

Όπως προκύπτει από την έκθεση Private Art Museum Report, η οποία αποτελεί και την πρώτη συστηματική προσπάθεια κατανόησης της ταχύτατης ανόδου των ιδιωτικών μουσείων κατά την τελευταία δεκαετία, σε όλον τον κόσμο υπάρχουν 317 μουσεία σύγχρονης τέχνης που χρηματοδοτούνται από ιδιώτες.

Το ένα πέμπτο αυτών άνοιξε μόλις τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ το 70% των 317 μουσείων ιδρύθηκε μετά το 2000.

Όπως μεταδίδει το The Art Newspaper, σύμφωνα με την έκθεση, η Νότια Κορέα διαθέτει 45 ιδιωτικά μουσεία, οι ΗΠΑ έρχονται δεύτερες με 43 και ακολουθούν Γερμανία (42), Κίνα (26), Ιταλία (19) και Ιαπωνία (11).

Οι πόλεις με τα περισσότερα ιδιωτικά μουσεία είναι η Σεούλ (13), το Πεκίνο και το Βερολίνο (από 9 στην κάθε πόλη), το Μαϊάμι (8), η Αθήνα (7), η Γκουανγζού και η Μόσχα (από έξι), η Νέα Υόρκη (πέντε) και οι Βρυξέλλες, η Κωνσταντινούπολη, το Λονδίνο, η Σαγκάη και η νήσος Τζέτζου (από τέσσερα μουσεία σε κάθε πόλη).


Πηγή: The Art Newspaper
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου