Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

«Βραδιές θεάτρου» στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας


Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Κέντρο Πολιτισμού της ΠΚΜ διοργανώνουν τις «Βραδιές Θεάτρου», οι οποίες αρχίζουν τον Ιανουάριο του 2016.

Πρόκειται για μια σειρά θεατρικών παραστάσεων, από αξιόλογους θιάσους και επιλεγμένα έργα, που θα παρουσιάζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα (δύο ή τρεις παραστάσεις το μήνα), σε θεατρικές σκηνές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η επιλογή των θιάσων θα γίνεται από το Κέντρο Πολιτισμού της ΠΚΜ με γνώμονα την καλλιέργεια θεατρικής συνείδησης στους πολίτες. Στόχος είναι να καλυφθούν όλα τα είδη θεάτρου: αρχαίο, σύγχρονο και κλασικό και να προβληθούν αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις και θίασοι.

Οι «Βραδιές Θεάτρου» ξεκινούν με μια κωμωδία από την Πολιτεία Θεάτρου με τίτλο «Η κυρία Προέδρου» των Μωρίς Ιννεκέμ – Πιερ Βέμπερ σε διασκευή και σκηνοθεσία της Μαρίας Μπαλτατζή την Πέμπτη 21 Ιανουάριου 2016 και ώρα 21:00’ στο Κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1). Συντελεστές: Σκηνοθεσία – Επιμέλεια Σκηνικών/Κοστουμιών/Μουσικής: Μαρία Μπαλτατζή Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Παναγιώτης Δημάκης, Αχιλλέας Δημητριάδης, Γιώργος Ιτσινές, Παντελής Μιχαλακάκης, Μαρία Μπαλτατζή και Βέτα Γκατζά – Κατερίνα Φερενίδου.

Τη σκυτάλη παίρνει η παράσταση «Δον Καμίλο» του Σωτήρη Παπατζή, στις 30 και 31 Ιανουαρίου 2016 από τη θεατρική ομάδα «Δικηγόρων Θεσσαλονίκης» και ακολουθεί η παράσταση του θεάτρου «Διάχρονο» της Μαίρης Βιδάλη με το έργο «Λέλα Καραγιάννη. Η μάνα της Αντίστασης», του Γιώργου Α. Χριστοδούλου, στις 4 Φεβρουαρίου 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου