Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Πέθανε ο ηθοποιός Άλαν Ρίκμαν


«Έφυγε» σε ηλικία 69 ετών ο παλαίμαχος Βρετανός ηθοποιός Άλαν Ρίκμαν, ο οποίος έπασχε από καρκίνο .


Ο Ρίκμαν ήταν γνωστός για τους ρόλους κακών που ενσάρκωσε στον κινηματογράφο μεταξύ των οποίων τον σερίφη του Νότινγχαμ στο «Ρομπέν των Δασών: Ο πρίγκιπας των κλεφτών», για τον οποίον είχε κερδίσει μια Χρυσή Σφαίρα και ένα βραβείο BAFTA. Τελευταία είχε γίνει ακόμα πιο δημοφιλής μεταξύ του νεανικού κοινού χάρη στον ρόλο του καθηγητή Σνέιπ στην ταινία «Χάρι Πότερ».

Ήταν, δε, εξέχων ηθοποιός του θεάτρου. Ο μεγάλος ρόλος του Ρίκμαν ήταν στην εκδοχή των "Επικίνδυνων Σχέσεων" που παρουσιάστηκε στο Μπρόντγουεϊ στα μέσα της δεκαετίας του 1980.

Ακολούθησε λίγο μετά η πρώτη μεγάλη εμφάνισή του στον κινηματογράφο στο "Die Hard" ("Πολύ σκληρός για να πεθάνει"). Αυτός ήταν ο πρώτος από τους πολλούς ρόλους κακών που ενσάρκωσε στον κινηματογράφο.

Ορισμένες από τις ταινίες στις οποίες είχε συμμετάσχει ήταν το «Truly, Madly, Deeply» και «Love Actually» και "Sweeney Todd: Ο φονικός κουρέας της οδού Φλιτ".

Η ανακοίνωση της οικογένειάς του αναφέρει: «Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Αλαν Ρίκμαν πέθανε από καρκίνο στην ηλικία των 69 ετών έχοντας στο πλευρό του συγγενείς και φίλους».
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου