Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Καίνε βιβλία που σχετίζονται με τον George Soros στη Ρωσία


Κολέγιο της βόρειας Ρωσίας έκαψε 53 βιβλία που σχετίζονται με φιλανθρωπικό οργανισμό που ίδρυσε ο hedge fund manager George Soros, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, λίγες εβδομάδες αφότου ο οργανισμός του Soros απαγορεύτηκε στη χώρα, καθώς κρίθηκε από τις ρωσικές αρχές ότι αποτελεί «απειλή» για την ασφάλεια της χώρας.

Σύμφωνα με το CNBC, οι βιβλιοθήκες των κολεγίων της Δημοκρατίας των Κόμι, ερευνήθηκαν τον περασμένο μήνα προκειμένου να βρεθούν βιβλία και χειρόγραφα που σχετίζονται με συγκεκριμένο project του ιδρύματος του Soros, ανέφεραν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα επίσημη επιστολή του περιφερειακού υπουργείου Παιδείας.

Συνολικά 53 βιβλία που σχετίζονται με το πρόγραμμα «Renewal of Humanitarian Education» βρέθηκαν στο Vorkuta Mining and Economic College, κατασχέθηκαν και κάηκαν, ενώ επιπλέον 427 βιβλία έχουν κατασχεθεί και οδεύουν προς καταστροφή.

Όπως αναφέρουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, σε ενδοκυβερνητική επιστολή του Δεκεμβρίου αναφέρεται ότι οι φιλανθρωπικοί οργανισμοί του Soros «σχηματίζουν μια στρεβλή αντίληψη της ιστορίας και καθιστούν δημοφιλείς ιδεολογικές κατευθύνσεις που είναι ξένες προς την ρωσική ιδεολογία».

Πηγή: CNBC
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου