Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Με το βραβείο Léonie Sonning θα τιμηθεί ο Λεωνίδας Καβάκος


Με ένα από τα σημαντικότερα μουσικά βραβεία του κόσμου, το «Léonie Sonning», θα τιμηθεί το 2017 ο διεθνούς φήμης Έλληνας βιολονίστας Λεωνίδας Καβάκος.

Πρόκειται για ένα βραβείο που θεσπίστηκε στη Δανία το 1959, και κάθε χρόνο τιμάται με αυτό ένας διεθνώς αναγνωρισμένος συνθέτης, μουσικός, τραγουδιστής ή μαέστρος. Μεταξύ των νικητών του βραβείου στο παρελθόν περιλαμβάνονται θρύλοι της παγκόσμιας μουσικής όπως οι Igor Stravinsky, Leonard Bernstein, Dmitri Shostakovich, Andrés Segovia, Mstislav Rostropovich και Miles Davis.

Σύμφωνα με τη "Ναυτεμπορική", ο Λεωνίδας Καβάκος θα παραλάβει το βραβείο του στις 12 Ιανουαρίου του 2017 στην Κοπεγχάγη, σε κονσέρτο με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Δανίας, το οποίο θα είναι η κύρια εκδήλωση ενός μόνο Φεστιβάλ, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Έλληνας καλλιτέχνης θα παίξει σε διάφορες εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα της Δανίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λεωνίδας Καβάκος είναι ο πέμπτος βιολιστής που τιμάται με το βραβείο «Léonie Sonning», μετά τους Yehudi Menuhin (1972), Isaac Stern (1982), Gidon Kremer (1989) και Anne - Sophie Mutter (2001).

Πηγή: naftemporiki.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου