Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Δυσαρεστημένος o δημιουργός Τζορτζ Λούκας των "Star Wars" με την νέα ταινία


Απογοητευμένος από τη νέα ταινία “Star Wars: The Force Awakens” (O Πόλεμος των Άστρων) δηλώνει ο μεγάλος δημιουργός της σειράς, Τζορτζ Λούκας, ο οποίος την περιέγραψε ως «ρετρο» και δεν δίστασε να συγκρίνει τα δικαιώματα της Walt Disney Company –η οποία αγόρασε τα δικαιώματα των ταινιών το 2012- ως «λευκούς δουλέμπορους» που "αγόρασαν τα παιδιά του".


Σε συνέντευξη που παρέδωσε τον Δεκέμβριο, είπε πως αυτό που έκαναν ήταν μια ρετρό ταινία, μια ταινία νοσταλγίας για τα πρώτα Star Wars, και πως εκείνος είχε άλλες ιδέες για τα σενάρια της ταινίας. Ωστόσο, η εταιρεία της Disney, δεν ενδιαφέρθηκε για την γνώμη του.

«Για μένα το να πουλήσω την εταιρεία μου στην Disney και να μην έχω κανένα λόγο και καμία επιρροή στο πως θα γίνει το επόμενο φιλμ, ήταν σαν ένα πολύ επίπονο διαζύγιο».
«Δεν άκουσαν αυτά που ήθελα εγώ, αλλά και να τα άκουγαν, εγώ είχα ένα εντελώς διαφορετικό όραμα για την ταινία. Δεν θα τα ακολουθούσαν. Δεν είχαν καμία σχέση με αυτό που εγώ οραματιζόμουν. Αυτό που είδα ήταν μια νοσταλγική ταινία» κατέληξε.

Περίπου 24 ώρες αργότερα μετά τη συνέντευξη που έδωσε, ο Λούκας ζήτησε δημοσίως συγνώμη στη Disney για το σχόλιο του «δουλέμπορα» και τόνισε ότι ο J.J. Abrams ήταν η καλύτερη επιλογή ως σκηνοθέτης για την ταινία.Πηγή: NY Times
Επιμέλεια: Φαίη Τσαμούλη-Κορύλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου