Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Έκλεισε τις πόρτες της η Pinacothèque de Paris


Αντιμέτωπη με οικονομικές δυσκολίες και με μια πτώση της επισκεψιμότητας κατά 20-25% τα τελευταία δυο χρόνια, η Pinacothèque de Paris αποφάσισε να κλείσει τις εγκαταστάσεις της στην place de la Madelaine.

Η κερδοσκοπική μητρική εταιρεία του ιδιωτικού μουσείου, Art Héritage France, τέθηκε τον Νοέμβριο σε αναγκαστική διαχείριση. Ο ιδρυτής και πρόεδρος της Pinacothèque, Marc Restellini, ενδεχομένως να αναμένει δικαστική απόφαση για ρευστοποίηση και γι’ αυτό αποφάσισε να κλείσει την πινακοθήκη, σύμφωνα με το The Art Newspaper.

Ο χώρος του Παρισιού έκλεισε στις 6 το πρωί της Δευτέρας, λόγω της «μεγάλης πτώσης της επισκεψιμότητας» και του «θανάσιμου οικονομικού κλίματος, που συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου», σύμφωνα με τον Restellini.

Η έκθεση Karl Lagerfeld: a Visual Journey, που προγραμματίζονταν να «τρέξει» έως τις 12 Μαρτίου, έκλεισε πρόωρα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από το 2007, όταν άνοιξε η Pinacothèque, το μουσείο ήταν ιδιαίτερα κερδοφόρο, προσελκύοντας εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

Πάντως, το μουσείο ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει «μεσοπρόθεσμη μετεγκατάστση σε μια τοποθεσία πιο διαχειρίσιμη οικονομικά». Οι μόνιμες συλλογές του Παρισιού –που στην ουσία απαρτίζονται από μεσοπρόθεσμα δάνεια από συλλέκτες- θα μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις της Pinacothèque στη Σιγκαπούρη, οι οποίες δεν διαχειρίζονται από την ίδια μητρική εταιρεία.


Πηγή: The Art Newspaper
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου