Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Κυκλοφόρησε το πρώτο "ντυμένο" Playboy


Το Playboy «ντύθηκε» και είναι πλέον γεγονός καθώς το πρώτο του τεύχος χωρίς ολόγυμνες φωτογραφίες κυκλοφόρησε στις αρχές Φεβρουαρίου. Το τεύχος Μαρτίου έχει στο εξώφυλλο του το διάσημο μοντέλο του Instagram, Σάρα ΜακΝτάνιελ ποζάροντας για μία σέλφι και γράφοντας «heyyy ;)».

Η επιλογή του συγκεκριμένου μοντέλου και η αναφορά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τη σαφή στροφή του περιοδικού προς τους millennials –όσοι γεννήθηκαν μετά το 1982- αν και αυτό δεν εξασφαλίζει την επιτυχία, αφού η συγκεκριμένη γενιά είναι μαθημένη να παίρνει την οποιαδήποτε μορφή πληροφόρησης ψηφιακά.

Το Playboy ανακοίνωσε την ιστορική αλλαγή, τον Οκτώβριο, ανακοινώνοντας ότι δεν θα ξαναδημοσιεύσει γυμνές φωτογραφίες ξεκινώντας από το τεύχος Μαρτίου του 2016.

«Ενάμιση χρόνο πριν ξεκίνησε το ανανεωμένο Playboy.com, ως ένα site που μπορεί κανείς να το δει ακόμα και στο χώρο της εργασίας του, εκτινάσσοντας την επισκεψιμότητα του κατά 400%», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος περιεχομένου της ιστοσελίδας, Κόρι Τζονς, στην εφημερίδα NewYork Times, προσθέτοντας ότι «ο μέσος όρος ηλικίας των επισκεπτών μας μειώθηκε από τα 47 χρόνια στα 30. Δείχνοντας ότι το εμπορικό σήμα μπορεί να εξακολουθήσει να έχει απήχηση».


Το περιοδικό παρουσιάζει γυμνές φωτογραφίες γυναικών από το 1953, με την Μέριλιν Μονρόε γυμνή στο πρώτο τεύχος.

Πηγή: The New York Times, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου