Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Το Instagram… «τρώει» τα μουσεία!


Οι Millennials αγαπούν την τέχνη, όμως δεν αισθάνονται και τόση μεγάλη την ανάγκη να ανακαλύψουν νέα έργα τέχνης μέσα από τα μουσεία ή τις γκαλερί, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Σύμφωνα με το Artnet News, η μελέτη με τίτλο «American Attitudes Toward Art» που διεξήγαγε η online αγορά τέχνης Invaluable, υποστηρίζει πως είναι η πρώτη φορά που περισσότεροι αμερικανοί καταναλωτές βλέπουν έργα τέχνης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρά στα μουσεία. Μάλιστα, το 22,7% των αμερικανών καταναλωτών ανέφεραν πως χρησιμοποιούν τα μέσα αυτά ως την βασική μέθοδο αναζήτησης νέων έργων. Μόνο το 20% των ενηλίκων πάνε στα μουσεία για να δουν νέα έργα, ενώ ακόμα μικρότερο είναι το ποσοστό που πηγαίνει στις γκαλερί (15,6%).

Σύμφωνα με τη μελέτη, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 4.500 άτομα, το 44% των millennials στρέφονται στο Instagram και το Pinterest, ενώ περισσότερο από το ήμισυ των ερωτηθέντων δήλωσε πως θα συνέλλεγε έργα τέχνης online, έναντι του 19% των baby boomers.

Άλλο ενδιαφέρον στοιχείο της μελέτης είναι το 42% των millennials ηλικίας 18-24 ετών θεωρούν πως η συλλογή έργων τέχνης είναι καλή επένδυση, έναντι του 37% των millennials 25-34 ετών.

Πάντως, η προτίμηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν σημαίνει πως οι νέοι δεν βγαίνουν από το σπίτι. Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης, σχεδόν το 40% των ερωτηθέτων δήλωσε πως επισκέπτεται μουσεία και γκαλερί τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο, ενώ το 14% δήλωσε πως επισκέπτεται τους χώρους αυτούς κάθε μήνα.


Πηγή: Artnet News
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου