Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Έργα διακεκριμένων Κινέζων ζωγράφων και έκθεση του Νίκου Γιαβρόπουλου στην Dépôt Art gallery


Την Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016 και ώρα 19:00 στην Dépôt Art gallery (Νεοφύτου Βάμβα 5, Κολωνάκι, Αθήνα) θα πραγματοποιηθεί συνάντηση Ελλήνων και Κινέζων ζωγράφων.

Θα παρευρεθούν 20 διακεκριμένοι Κινέζοι ζωγράφοι, έργα των οποίων θα εκτεθούν για μία (1) μόνο ημέρα. Τα έργα αυτά δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στην Ελλάδα και της φιλοξενίας τους σε εργαστήρια της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας στην Αθήνα και στην Ύδρα, στο πλαίσιο σύσφιξης των σχέσεων Ελλάδας και Κίνας, που αποβλέπει στην υλοποίηση καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων με κοινές δράσεις και στην ενθάρρυνση της συνεργασίας και για άλλες μελλοντικές δραστηριότητες σε συνεργασία ΑΣΚΤ – Αθήνας και Πανελλήνιας Ένωσης Κινέζων, με την αιγίδα του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου.

Πληροφορίες: Γωγώ Κολυβήρα , e-mail:gogo.kolyvira@gmail.com

Στην συνάντηση προσκαλούνται μόνον Έλληνες εικαστικοί καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι.

Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι:

• Οι Κινέζοι ζωγράφοι είναι όλοι απόφοιτοι της Σχολής Καλών Τεχνών του Πεκίνου, ενώ δύο εξ αυτών, η κα YAN PING και ο κος WANG KEJU είναι από τους γνωστότερους διεθνώς εικαστικούς καλλιτέχνες της Κίνας.

• Παράλληλα λειτουργεί στο χώρο της Dépôt Αrt gallery η επιτυχημένη έκθεση του εικαστικού Νίκου Γιαβρόπουλου με τίτλο «SPHINX Το ακατάλυτο ερώτημα». Από τις πωλήσεις των έργων θα αγοραστούν φάρμακα για το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.


Dépôt Art gallery

Νεοφύτου Βάμβα 5,

106 74 Κολωνάκι Αθήνα

Τηλ : 210 3648174 Email: info@depotgallery.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου