Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Πρέσβειρα του ΟΗΕ η Αν Χάθαγουεϊ


Η Αν Χάθαγουεϊ θα οριστεί από τα Ηνωμένα Έθνη ως παγκόσμια πρέσβειρα καλής θέλησης για την προώθηση της ισότητας των φύλων και την χειραφέτηση των γυναικών. Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός έρχεται να συμπεριληφθεί στη λίστα των πρεσβειρών καλής θέλησης μαζί με την Νικόλ Κίντμαν, την Έμμα Γουάτσον και την πριγκίπισσα Bajrakitiyabha Mahidol της Ταϊλάνδης.

Σύμφωνα με την διευθύντρια του τμήματος Γυναικών του ΟΗΕ Phumzile Mlambo-Ngcuka, η Χάθαγουεϊ θα ηγηθεί της εκστρατείας για την λεγόμενη «ποινή μητρότητας».

«Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ύπουλη απόδειξη της ανισότητας των φύλων στο χώρο εργασίας», δήλωσε η Mlambo-Ngucka και επισήμανε ότι «ο ορισμός της Αν είναι επίκαιρος γιατί φέτος ο ΟΗΕ Γυναικών είναι η κινητήρια δύναμη για να προωθήσει μια πιο θετική νοοτροπία και τις πρακτικές ρυθμίσεων στους χώρους εργασίας που θα υποστηρίξουν την ισότητα για τις γυναίκες».

Από την πλευρά της η Χάθαγουεϊ δήλωσε ότι αισθάνεται «τιμή και έμπνευση από αυτή την ευκαιρία που μου δίνεται για να βοηθήσω στην προώθηση της ισότητας των φύλων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου