Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Brexit ή Bremain; Πώς ψηφίζουν οι Βρετανοί celebrities


Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι Βρετανοί προκειμένου να ψηφίσουν για την παραμονή (ή όχι) της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πολλοί ήταν οι οργανισμοί, οι πολιτικοί και οι επιχειρηματικοί ηγέτες που εξέφρασαν την άποψή τους για το αν η χώρα θα πρέπει να μείνει ή όχι στην ΕΕ, ενώ δεν ήταν λίγοι και οι celebrities που μίλησαν για την προτίμησή τους.To CNBC συγκεντρώνει τις απόψεις ορισμένων κορυφαίων Βρετανών celebrities από τους χώρους του κινηματογράφου, της μουσικής, της λογοτενίας, των επιστημών και των αθλημάτων, για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ευρωπαίκή Ένωση.

Κινηματογράφος-Τηλεόραση-Μουσική


Υπέρ της παραμονής

Τον Μάιο, περισσότερα από 280 ονόματα της βιομηχανίας του θεάματος υπέγραψαν επιστολή λέγοντας πως "Η Βρετανία δεν είναι απλώς ισχυρότερη στην Ευρώπη, αλλά είναι πιο δημιουργική, και η παγκόσμια δημιουργική επιτυχία της Βρετανίας θα αποδυναμώνονταν σοβαρά αν έφευγε (η χώρα πό την ΕΕ)". Μεταξύ άλλων, την επιστολή υπέγραψαν οι Patrick Stewart, Benedict Cumberbatch, Helena Bonham Carter, Jude Law, Keira Knightley, και Eddie Izzard.

Ο κωμικός John Oliver απηύθυνε έκκληση στους Βρετανούς να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής, αφιερώνοντας 15 λεπτά στο "Last Week Tonignt" για να επιχειρηματολογήσει γιατί η Βρετανία χρειάζεται την ΕΕ.

Ο ηθοποιός Daniel Craig επίσης στηρίζει το "Bremain", ενώ ο Matt Damon δήλωσε πως το Brexit είναι μια "παράλογη ιδέα".

Στον χώρο της μουσικής, οι Paloma Faith, Elton John και Florence Welch μέσω των λογαριασμών τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δήλωσαν τη στήριξή τους στο "στρατόπεδο" της "παραμονής".

Υπέρ της αποχώρησης

Από την άλλη πλευρά, ο κωμικός John Cleese στηρίζει το Brexit, λέγοντας πως θα ψήφιζε υπέρ της παραμονής αν θεωρούσε πως υπάρχει πιθανότητα να υλοποιηθεί μεγάλη μεταρρύθμιση στην ΕΕ.

Ο Michael Caine δήλωσε στο BBC Radio 4 ότο "αν δεν υπάρξουν κάποιες εξαιρετικά σημαντικές αλλαγές, η Βρετανία θα πρέπει να φύγει".

Υπέρ του Brexit έχουν ταχθεί οι ηθοποιοί Elizabeth Hurley και Joan Collins, καθώς και ο frontman των The Who Roger Daltrey.

Λογοτεχνία και επιστήμες

Συγγραφείς και ποιητές, μεταξύ των οποίων οι Carol Ann Duffy, John le Carré, Ian McEwan, Philip Pullman στηρίζουν την "παραμονή" με επιστολή τους η οποία αναφέρει πως το Brexit θα έκανε την Βρετανία "έναν outsider που φωνάζει από το περιθώριο".

Η συγγραφέας του Harry Potter, J.K. Rowling δήλωσε πως "θα πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για την διαρκή επιθυμία μας να ενωθούμε, αναζητώντας καλύτερες, ασφαλέστερες και δικαιώτερες ζωές για εμάς και για εκατομμύρια άλλους".

Ο φυσικός Stephen Hawking, καθώς και άλλοι περίπου 150 από την Royal Society, έχουν χαρακτηρίσει "καταστροφή για την Βρετανική επιστήμη" ένα Brexit.


Πηγή: CNBC
Επιμέλεια: Α.Γ.Φ.

1 σχόλιο:

  1. 'Ο φυσικός Stephen Hawking, καθώς και άλλοι περίπου 150 από την Royal Society, έχουν χαρακτηρίσει "καταστροφή για την Βρετανική επιστήμη" ένα Brexit'...

    Το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή