Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

‘’It never happened‘’: Έκθεση του Χρήστου Βαγιάτα στο ArtWall


Την έκθεση του Χρήστου Βαγιάτα με τίτλο "It never happened" εγκαινιάζει αύριο Παρασκευή, στις 20:00, το ArtWall Project Space.


Η έκθεση αναζητεί τις δυνατότητες της σχέσης και αλληλεπίδρασης ατόμου και δημόσιου χώρου σήμερα. Αυτό “που δεν έγινε αλλά θα μπορούσε να γίνει ή μπορεί να γίνει”, εκφράζει ένα σύνολο πιθανοτήτων που ενεργοποιούνται αλλά δεν πραγματοποιούνται.

Καθώς οι δυνατότητες επιρροής, παρέμβασης και δράσης του ενός στο άλλο ανανεώνονται συνεχώς, καθημερινά και στο άπειρο, αλλά η υλοποίηση τους γίνεται όλο και πιο απίθανη, η έκθεση επιχειρεί, δημιουργώντας ένα κλειστό κύκλωμα, να ενισχύσει αυτό που θα γίνει στην πραγματικότητα.

Χρησιμοποιώντας ένα σύμβολο του δημόσιου χώρου, τόσο δυναμικό όσο και αδιάφορο, του μνημείο, στο χώρο της ArtWall, δημιουργείται ένα περιβάλλον που στο σύνολό του αποτελείται από τα ίχνη του έξω στο μέσα, στο οποίο ενεργοποιούνται νέες δυνατότητες και δυναμικές της σχέσης δημόσιου ατόμου και χώρου.

Νέοι χώροι που έχουν κατασκευαστεί μέσα στο χώρο σχολιάζουν τις διαδικασίες ή πρακτικές συμπόρευσης ατόμου και χώρου, καθώς υπογραμμίζουν την ανεπάρκειά τους και αναμένουν την παρέμβαση για να υπάρξουν.

Το ενδιάμεσο κενό συμπληρώνεται από τον επισκέπτη, είτε σωματικά είτε εννοιακά.

Διεύθυνση: Σοφοκλέους 26, Αθήνα
Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 24 Ιουνίου, 2016, 8:00 μμ.
Διάρκεια έκθεσης: 24 Ιουνίου – 18 Ioυλίου, 2016
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, 17:00 - 21:00, Σάββατο 13:00 - 16:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου