Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Συμμετοχή του ΥΠΠΟΑ στη Διεθνή Μουσική Έκθεση MIDEM στις Κάννες


Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την προβολή της ελληνικής μουσικής στο εξωτερικό, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού συμμετέχει με δικό του περίπτερο στη Διεθνή Μουσική Έκθεση MIDEM 2016, η οποία θα διεξαχθεί στο Palais des Festivals στις Κάννες της Γαλλίας, από τις 3 έως 6 Ιουνίου 2016.


Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μουσική έκθεση του κόσμου με 5.500 συμμετέχοντες από 75 διαφορετικές χώρες. Κατά τη διάρκεια της μουσικής αυτής έκθεσης, δισκογραφικές εταιρίες, καταξιωμένοι καλλιτέχνες, ανεξάρτητα μουσικά συγκροτήματα, ακόμη και σπουδαστές, συναντώνται για να μοιραστούν τις ιδέες τους, να κάνουν ενδιαφέρουσες επαγγελματικές γνωριμίες και να υπογράψουν συμβάσεις συνεργασίας, να ανακαλύψουν τις σύγχρονες τάσεις και την τελευταία τεχνολογία στο χώρο της μουσικής, καθώς και να προωθήσουν τόσο μουσικές παραγωγές όσο και εμφανίσεις καλλιτεχνών στις αγορές του εξωτερικού, με έμφαση κυρίως στην κλασική και τζαζ μουσική.

Την ελληνική συμμετοχή στην έκθεση επιμελείται η Γενική Διεύθυνση Σύγχρονου Πολιτισμού - Διεύθυνση Εφαρμογής Πολιτιστικής Πολιτικής του ΥΠΠΟΑ, με απώτερο στόχο να προσφέρει τη δυνατότητα σε Έλληνες δημιουργούς να διαδώσουν το έργο τους στο εξωτερικό. Το ελληνικό περίπτερο, (R7-H9) βρίσκεται στην κεντρική αίθουσα της έκθεσης δίπλα στην κεντρική σκηνή και τα εθνικά περίπτερα άλλων χωρών όπως της Γερμανίας, Αγγλίας, ΗΠΑ και Αυστραλίας και
παρέχει τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν μουσικοί φορείς, δισκογραφικές εταιρίες καθώς και μεμονωμένοι καλλιτέχνες, μουσικοί ή σπουδαστές που θα επισκεφθούν την έκθεση.

Εγγραφές θα γίνονται και κατά τη διάρκεια της έκθεσης μέσω του εθνικού περιπτέρου. Οι συμμετέχοντες εξασφαλίζουν μειωμένες τιμές εγγραφής, ενώ μπορούν να κάνουν ελεύθερη χρήση του περιπτέρου για προώθηση των προϊόντων τους ή για επαφές και συναντήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου