Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Ο "Οιδίπους Τύρρανος" σε στάσεις του μετρό


Ένα δρώμενο- έκπληξη ετοιμάζει το Εθνικό Θέατρο, για όσους χρησιμοποιήσουν το Μετρό σήμερα Πέμπτη. Στις 12:00 το μεσημέρι, στον σταθμό Συντάγματος του μετρό και εν συνεχεία στον Σταθμό Ακρόπολης, θα πραγματοποιηθούν θεατρικά δρώμενα με αφετηρία την παράσταση «Οιδίπους Τύραννος», μία συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το φημισμένο θέατρο Βαχτάνγκοφ της Μόσχας, που θα κάνει πρεμιέρα στις 29 και 30 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Στόχος της δράσης είναι μία πρώτη γνωριμία του κοινού με την φιλόδοξη παραγωγή και τον λόγο του Σοφοκλή. Η εκδήλωση θα έχει τον χαρακτήρα της έκπληξης για τους διερχόμενους και θα συμμετάσχουν οι ηθοποιοί του Χορού της διεθνούς δίγλωσσης συμπαραγωγής.

Στο πλαίσιο της επιδίωξής του για συνεργασία, τόσο με ελληνικούς όσο και διεθνείς θεατρικούς οργανισμούς, το Εθνικό Θέατρο συμπράττει για πρώτη φορά με το Θέατρο Βαχτάνγκοφ παρουσιάζοντας τον «Οιδίποδα Τύραννο» του Σοφοκλή - το εμβληματικότερο ίσως δράμα της αρχαίας γραμματείας, που μιλά για τον αγώνα του ανθρώπου να αποφύγει το πεπρωμένο του.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο πολυβραβευμένος Λιθουανός, Ρίμας Τούμινας. Στην παράσταση συμμετέχουν Ρώσοι και Έλληνες ηθοποιοί, με τον Βίκτορα Ντομπρονράβοφ να κρατά τον κεντρικό ρόλο. Η δραματουργική επεξεργασία είναι της Έλσας Ανδριανού και η μουσική του Θοδωρή Αμπαζή.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί και στη Μόσχα τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου